SOŠ PO a VOŠ PO  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

30.08.2022 - Videokonference – program dynamického modelování úniku nebezpečných látek UrbanAware

Dne 24.8.2022 se zástupci SOŠ PO a VOŠ PO spolu se zástupci HZS Olomouckého kraje a VŠB – TU Ostrava zúčastnili videokonference na téma Program dynamického modelování úniků nebezpečných látek UrbanAware, který je zaměřen primárně na obydlené oblasti a důsledky úniku nebezpečných látek na obyvatelstvo. 

Na této videokonferenci, vedené v anglickém jazyce, bylo vývojovou firmou ze Spojeného království Velké Británie a Severního Irska prezentováno, jaká je historie vývoje programu, kdo na jejím vývoji participoval a kde všude je možno program použít. V současné době se k modelování úniků nebezpečných látek používají na SOŠ PO a VOŠ PO dva programy, které však neumí dynamické modelování. Navíc v prezentovaném programu je možné pomocí doplňků aplikovat výstupy měření z čidel úniků nebezpečných látek, on-line výstupy z meteorologických čidel a program má mnoho dalších možností, což umožňuje daleko přesněji predikovat šíření úniku nebezpečných látek a míru kontaminace okolí úniku, výstupy je pak možno provádět i v 3D prostorové realitě. 

Na závěr videokonference bylo dohodnuto, že tento program bude bezplatně testován v rámci aktivit a výuky na SOŠ PO a VOŠ PO. Na základě výsledků testování pak bude rozhodnuto o případném zakoupení licence.


aktualizováno: 30.08.2022

Odkazy do noveho okna

Videokonference programu UrbanAware

Videokonference programu UrbanAware 

Detailní náhled

Videokonference programu UrbanAware

Videokonference programu UrbanAware 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem