HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

27 mladých fotbalistů vyprostili hasiči z havarovaného autobusu

Celkem 32 osob museli v noci z pátku na sobotu zachraňovat hasiči z havarovaného autobusu na silnici I/57 poblíž Bílovce. Mladí sportovci z Příbrami a jejich realizační tým pak nalezli dočasné útočiště na hasičské zbrojnici ve Fulneku. 

V 19:37 hodin večer, v pátek 4. října 2019, přijalo operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje informaci o dopravní nehodě autobusu na silnici I/57 poblíž Fulneku. Z neznámých příčin zde sjel ze silnice autobus, který v té době převážel mladé fotbalisty vracející se z turnaje v Opavě.

 Krátce na to byly na místo události vyslány dvě hasičské jednotky, jednotka HZS Moravskoslezského kraje z Bílovce a místní dobrovolní hasiči z Fulneku. V době příjezdu hasičů na místo byl autobus převrácený na boku v příkopě vedle silnice. Hasiči bezprostředně nato zabezpečili místo nehody a započali se záchranou lidí uvězněných v autobusu. Hasiči z autobusu vyprostili celkem 32 osob, 27 mladých fotbalistů, 3 členy realizačního týmu a 2 řidiče autobusu. Jeden mladý fotbalista byl s podezřením na zranění převezen k dalšímu vyšetření do Novojičínské nemocnice.

Všechny evakuované osoby hasiči za pomoci svých přepravních prostředků (jeden dodávkový automobil a malý autobus) odvezli do hasičské zbrojnice ve Fulneku, kde nalezli dočasné útočiště po dobu, kdy pro ně přijel náhradní autobus a odvezl je zpátky do Příbrami. Na hasičské zbrojnici bylo pro ně zajištěno jídlo i pití, včetně lehátek a spacáků tak, aby mohli, pokud možno v co největším pohodlí, počkat na příjezd náhradního autobusu. Kolem druhé hodiny po půlnoci se mladí fotbalisté dočkali a pokračovali ve zpáteční cestě do Příbrami.

Silnice I/57 byla po celou dobu kyvadlově průjezdná, kromě krátké doby, kdy byl havarovaný autobus vyprošťován soukromou havarijní společností z příkopu.

kpt. Ing. Marek Gašparín, Ph.D.
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

2019_10_04-DN_autobus_Fulnek

2019_10_04-DN_autobus_Fulnek 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem