HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

26. ročník konference požární ochrany - Červený kohout

Ve dnech 18. a 19. dubna 2023 se v Českých Budějovicích uskuteční 26. ročník mezinárodní odborné konference na téma požární ochrany – Červený kohout. Prestižní konference se bude konat již tradičně v konferenčních prostorách Clarion Congress Hotelu České Budějovice. 

Červený kohout patří mezi nejvýznamnější konference požární ochrany v naší republice. Po celá léta si drží vysoký kredit a oblíbenost v širokém spektru odborníků nejen z České republiky. Konferenci pravidelně navštěvují nejen příslušníci hasičského sboru, ale také výrobci stavebních systémů, technici požární ochrany, odborně způsobilé osoby, zástupci univerzit vyučujících problematiku požární ochrany a řada dalších.

Přestože je program konference zaměřen především na požární prevenci a požární bezpečnost staveb, prostor pro přednesení svých příspěvků dostanou také odborníci z oblasti integrovaného záchranného systému. Svoji účast přislíbila celá řada odborníků, prezentovat budou jak zástupci komerčních firem zaměřených na hasičská zařízení, tak i příslušníci HZS krajů, Generálního ředitelství HZS ČR či profesoři předních technických univerzit. Můžeme zmínit například přednášku generálního ředitele HZS ČR genpor. Vladimíra Vlčka na téma „Požár v Českém Švýcarsku“, ze zahraničních hostů pak přednášku slovenských kolegů z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Galantě a Dunajské Strede Zoltána Tánczose a  Petra Tánczose na téma „Velkorozměrové testy hašení lithium-iontových automobilových baterií“.

Jihočeská konference nemá klasický vědecký charakter. Hlavní myšlenka, kterou si konference celé čtvrtstoletí drží, je propojení odborných přednášek s neformálními diskuzemi. Mnohokrát se prověřilo, že účastníci jednotlivých ročníků dokázali přenést nové odborné poznatky do praxe. Významným přínosem pro všechny jsou odborné diskuze na téma požární ochrany, kde se střetávají akademické, komerční a veřejné či neziskové úhly pohledu. 

Konferenci požární ochrany s mezinárodní účastí pořádá Dům techniky České Budějovice, spol. s r. o., ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje. Konference se již pravidelně koná pod záštitou náměstka Generálního ředitelství HZS ČR pro prevenci a civilní nouzovou připravenost brig. gen. Ing. Daniela Miklóse, MPA, v letošním roce přijala nad konferencí záštitu také primátorka statutárního města České Budějovice Dagmar Škodová Parmová.

 Na konferenci požární ochrany Červený kohout jste srdečně zváni!

Více informací o konferenci včetně programu, přihlášky či organizačních pokynů naleznete na stránkách konference Červený kohout.

vytisknout  e-mailem