SOŠ PO a VOŠ PO  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

26.5.2023 - Den dětí oslavili žáci základních škol na naší škole

Dnešní den patřil na naší škole ke slavnostním. Spolu s HZS Moravskoslezského kraje (https://www.hzscr.cz/hzs-moravskoslezskeho-kraje.aspx) jsme uspořádali pro žáky základních škol z Frýdku-Místku den dětí. 

Na naší škole si žáci měli pod vedením zkušených lektorů možnost vyzkoušet polygon chemicko-technické služby, ve kterém se hasiči učí pohybu v neznámém zakouřeném stísněném prostoru. Dále byl předveden zdravotní polygon, který slouží k výuce předlékařské první pomoci, která je nedílnou součástí práce hasičů. Také si mohli vyzkoušet pohyb v neznámém podzemním prostoru, který slouží k výcviku hasičů v pohybu v neznámém temném prostředí i s použitím termokamery (tzv. bunkr). Dále si mohli žáci ZŠ vyzkoušet práci s hydraulickými vyprošťovacími nástroji používanými hasiči např. při vyprošťování zaklíněných lidí z havarovaných dopravních prostředků. Také operační řízení je nedílnou součástí práce hasičů, kteří provádí příjem tísňových volání na linkách 150 a 112 a vysílají jednotky požární ochrany k mimořádným událostem. Žákům ZŠ bylo předvedeno školní operační středisko, kde příslušníky HZS ČR sloužící na operačních střediscích školíme. V neposlední řadě si oslavenci mohli vyzkoušet také práci v prostředí tzv. virtuální reality, např. uhasit virtuální požár virtuálním hasicím přístrojem nebo řešit virtuální mimořádnou událost např. únik nebezpečné látky nebo požár.

Celého dopoledne se zúčastnilo na 250 žáků základních škol z Frýdku-Místku. Věříme, že se program všem líbil a budeme se těšit na jejich další návštěvu. A pro ty, které naše práce zaujala více, máme připraveno středoškolské studium v oboru požární ochrana, které je zakončeno maturitní zkouškou.


aktualizováno: 29.5.2023

Odkazy do noveho okna

07_bunkr

07_bunkr 

Detailní náhled

06_bunkr

06_bunkr 

Detailní náhled

05_zdravotni

05_zdravotni 

Detailní náhled

04_zdravotni

04_zdravotni 

Detailní náhled

03_zdravotni

03_zdravotni 

Detailní náhled

02_polygonCHTS

02_polygonCHTS 

Detailní náhled

01_polygonCHTS

01_polygonCHTS 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem