SOŠ PO a VOŠ PO  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

25.9.2023 - prezentační akce SOŠ PO a VOŠ PO v měsíci září 2023

V průběhu měsíce září 2023 se Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany zúčastnila tří významných akcí, na kterých prezentovala svou činnost. 

První akcí byly víkendové Dny NATO konané v prostorách letiště Ostrava-Mošnov ve dnech 16. a 17. 9. 2023. Na této akci jsme prezentovali především znovuotevřenou Střední odbornou školu požární ochrany. Návštěvníci našeho stánku se mohli dozvědět zajímavé informace o SOŠ PO, přijímacím řízení, výuce i uplatnění absolventů. Součástí prezentace byly i drobné hry a úkoly pro nejmenší návštěvníky areálu vztahující se k preventivním aktivitám v oblasti požární ochrany. Budoucí absolventi základních škol a jejich rodiče si mohli vyzkoušet náročnost části školních přijímacích zkoušek, a to silovou disciplínu spočívající v provedení kliků na čas, kdy bylo potřeba správně provést minimálně 20 kliků. Během obou víkendových dnů, kdy celková návštěvnost v areálu byla okolo 185 000 lidí, náš stánek navštívilo několik stovek zájemců o vzdělávání hasičů. Mezi těmito zájemci byli nejen čeští občané ze všech koutů naší vlasti, ale také občané Polska, Slovenska i Ukrajiny. V průběhu Dnů NATO bylo také předáno ocenění příslušníkům HZS ČR a záchranářům ZZS hl. m. Prahy za jejich nasazení při likvidaci rozsáhlých požárů v přírodním prostředí v Řecku na přelomu srpna a září letošního roku. Mezi oceněnými příslušníky byli také zkušení lektoři SOŠ PO a VOŠ PO, kteří byli součástí obou rotací pozemního modulu hašení.

Další prezentační akcí byla v úterý dne 19. 9. 2023 akce nazvaná Živá knihovna, která se konala v prostorách Velkého světa techniky v Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě. Naše škola zde prezentovala žákům základních škol z Ostravy a okolí možnost studia SOŠ PO, které bylo znovuotevřeno v letošním školním roce. Kromě stánku s prezentací studia a možností uplatnění absolventů byly připraveny také ukázky moderní zásahové techniky, kterou reprezentoval velitelský automobil na podvozku Škoda Kodiaq a výjezdová cisterna CAS 20 na podvozku Scania. V průběhu celé akce byli připraveni, stejně jako na všech akcích, zkušení lektoři, kteří zodpovídali zvídavé dotazy zájemců o studium, a také prezentovali výjezdovou techniku.

Třetí akcí byl ve čtvrtek 21. 9. 2023 Trh vzdělání a uplatnění ve frýdeckomístecké hale Polárka u OC Frýda. Zde byla připravena prezentace více než sedmi desítek škol. Mezi nimi byl i stánek SOŠ PO a VOŠ PO doplněný prezentací výjezdové cisterny CAS 20 Scania. O náš stánek i výjezdový automobil byl mezi návštěvníky velký zájem. Zkušení lektoři a učitelé zde trpělivě všem návštěvníkům vysvětlovali možnosti přijetí na SOŠ PO, studia na SOŠ PO i VOŠ PO, možnosti uplatnění absolventů a byla zde také připravena možnost vyzkoušet si část přijímacího řízení spočívající ve fyzických testech. Taktéž bylo připraveno vybavení hasičů, např. zásahový oblek, přilba či dýchací přístroj, které si mohli zájemci vyzkoušet, zejména co se hmotnosti a nároků na nošení týče.

Všechny tři prezentační akce byly ze strany jak návštěvníků, tak pořadatelů, velice kladně hodnoceny a přispěly tak k propagaci nejen jednotlivých oborů studia, ale i dobrého jména školy.


aktualizováno: 25.9.2023

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem