HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generální ředitel předal nejvyšší ocenění Hasičského záchranného sboru ČR

Již tradičně, u příležitosti výročí Dne vzniku samostatného československého státu, ocenil Hasičský záchranný sbor České republiky medailemi a plaketami své příslušníky a osobnosti, které se dlouhodobě zasazují o vynikající spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR, a podílí se tak na zajištění bezpečnosti občanů České republiky.

Celkem 89 medailí předal dnes, v pátek 27. října 2023, generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček v rámci slavnostního ceremoniálu, který se uskutečnil v Národním muzeu v Praze.

Mezi oceněnými nechyběl ani npor. Bc. Radek Pešek z HZS Pardubického kraje.

Pan Bc. Radek Pešek nastoupil k profesionálnímu sboru již 1. srpna 1986 do přímého výkonu služby v jednotce požární ochrany do Chrudimi. Z počátku své profesní dráhy pracoval ve funkci ml. požárník, st. požárník, hasič, velitel družstva, vyšetřovatel příčin vzniku požárů. Pro své osobnostní předpoklady a odborný rozhled byl v roce 2000 jmenován do funkce operační důstojník a v roce 2001 byl pověřen výkonem funkce zástupce ředitele územního odboru Chrudim pro operační a krizové řízení. Od roku 2007 vykonává funkci vedoucího směny na Krajském operačním středisku v Pardubicích.

Absolvoval řadu specializačních a vzdělávacích kurzů v oblasti požární ochrany a řízení lidských zdrojů.

Patří mezi nejzkušenější příslušníky s dostatkem teoretických znalostí i potřebných praktických zkušeností získaných výkonem vedoucí funkce na Krajském operačním a informačním středisku HZS Pardubického kraje.

Medaile také náleží npor. Bc. Miroslavu Kubíkovi, který nastoupil ke Správě a útvaru Sboru požární ochrany ve Svitavách 9. dubna 1992. Za dobu trvání služby prošel funkcemi hasič, hasič chemicko-technické služby, velitel družstva a velitel čety na požární stanici v Poličce.

Od roku 2005 až doposud vykonává funkci velitele stanice v Poličce. Úkoly velitele stanice plní svědomitě a přesně, je spolehlivý. Rovněž vykonává funkci řídícího důstojníka územního odboru a působil jako instruktor výcviku ve flashover kontejneru. Spolupracuje se starosty v obcí, v působnosti stanice Polička, v oblasti IZS a krizového řízení. Podílí se na školení a výcviku jednotek dobrovolných hasičů obcí.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

medaile GŘ27-10-2023

medaile GŘ27-10-2023 

Detailní náhled

npor. Pešek

npor. Pešek 

Detailní náhled

npor. Kubík

npor. Kubík 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem