HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkend byl ve znamení dopravních nehod

Uplynulý víkend byl mimořádně ve znamení hlavně dopravních nehod, kterých jsme za víkendové dny napočítali 18. Krásné počasí lákalo na projížďky přírodou, a tak není divu, že vyrazili i motocyklisté. Hasiči zasahovali hned u 5 nehod, u nichž byl účastníkem právě motocyklista. O těch nejvážnějších, které se staly v sobotu 7. května, už od nás víte. Vrtulník letecké záchranné služby letěl hned ke dvěma těžkým nehodám motocyklistů. Ta první se stala na obchvatu Slatiňan u obce Orel a druhá pak na silnici z Kostelce u Heřmanova Městce směrem na Prachovice.

Hydraulické vyprošťovací zařízení museli hasiči použít v sobotu 7. května v dopoledních hodinách u obce Orel na Chrudimsku. Došlo zde ke střetu osobního vozidla s motocyklistou. Doprava na obchvatu Slatiňan tak byla určitě omezena v době odstraňování následků této těžké nehody. Hasiči museli z osobního vozidla vyprostit zaklíněného a zraněného řidiče. Spolujezdec s dvěma dětmi se z auta dostali sami. Zraněný motocyklista byl přepraven vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice. Pro uklidnění z prožitého nepříjemného zážitku = z dopravní nehody, jsme dvěma dětem předali plyšovou hračku dráčka Záchranáčka. Hasiči dále museli zajistit vozidlo i motocykl proti úniku provozních náplní i vzniku požáru. Po odstranění všech následků nehody se jednotky hasičů z Chrudimi a Slatiňan vrátily zpět na základny. Na silnici z Kostelce u Heřmanova Městce směrem na Prachovice zasahovaly v sobotu 7. května odpoledne jednotky požární ochrany u nehody motocyklisty. Na místě byly zraněny dvě osoby. Jedna osoba byla transportována do nemocnice vrtulníkem letecké zdravotnické služby a druhá byla převezena do nemocnice sanitním vozem. Zajistili jsme místo nehody. Po odstranění následků nehody se vrátili zpět na stanici.

Bohužel i v neděli 8. května jsme mířili k nehodám motocyklistů. V Opatovicích nad Labem na silnici I/37 Pardubice-Hradec Králové jsme zasahovali u nehody motocyklisty. Tady měl motocyklista vyváznout téměř bez zranění.

Naopak zranění utrpěl motocyklista, který havaroval v Běstvině, části obce Rostejn, na Chrudimsku. Hasiči ze stanice Seč zajistili standardně místo nehody. Zraněný motocyklista byl v péči zdravotníků. V Nedvězí zasahovaly v podvečer dvě jednotky hasičů – profesionální z Poličky a dobrovolná z Bystrého u nehody motocyklisty. Zraněný muž byl předán do péče zdravotníků.

Dále jsme zasahovali i u železniční nehody. K nehodě vlaku s osobním vozem došlo v neděli 8. května před polednem ve Vysokém Mýtě. Ve vlaku cestovalo 10 osob. Ke zranění osob naštěstí v tomto případě nedošlo.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Orel 7-5-2022

DN Orel 7-5-2022 

Detailní náhled

DN Kostelec7-5-2022

DN Kostelec7-5-2022 

Detailní náhled

DN Běstvina

DN Běstvina 

Detailní náhled

DN Běstvina1

DN Běstvina1 

Detailní náhled

DN Opatovice

DN Opatovice 

Detailní náhled

DN Nedvězí

DN Nedvězí 

Detailní náhled

DN Nedvězí1

DN Nedvězí1 

Detailní náhled

DN Nedvězí2

DN Nedvězí2 

Detailní náhled

ŽN VMýto

ŽN VMýto 

Detailní náhled

ŽN VMýto1

ŽN VMýto1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem