HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehod motocyklistů přibývá

Kdo by alespoň jednou v životě nesnil o projížďce na motorce. Volná jízda za slunného počasí byla a stále pro mnohé je symbolem svobody. Bohužel právě motorkáři jsou často těmi nejméně šťastnými účastníky dopravních nehod. S jízdou na motocyklech se pojí nejhorší zranění, velmi často smrtelná. S přicházejícími jarními teplotami je na silnicích vidět stále více motorkářů a samozřejmě i jejich dopravních nehod. Často k nehodám přispívá, zvláště na jaře a na podzim, špatná viditelnost. Pro motorkáře platí to samé jako pro cyklisty – pro vyšší bezpečnost je vhodné se vybavit reflexními prvky. Dle odborníků je riziko smrti při nehodě motocyklu 18x vyšší než při nehodě automobilu.

Hasiči během března vyjížděli už k šesti nehodám, při nichž byl účastníkem nehody právě motocyklista. Dnes, 13. dubna, zasahovali pardubičtí u nehody osobního vozu s motocyklistou. Ten utrpěl zranění byl zdravotnickou záchrannou službou ošetřen a převezen do nemocnice. Hasiči zajistili motocykl i automobil proti vzniku požáru i úniku provozních náplní.  

Motocyklisté, dbejte na řádné dodržování bezpečnostních předpisů, rychlost, způsob a styl jízdy, ale také na ohleduplnost vůči jiným účastníkům provozu na silnicích a předvídavost. Motocyklista je totiž mnohem zranitelnější než řidič čtyřkolového plechového miláčka.

Při prvních jízdách po zimní, nebo jakékoliv delší přestávce, jezděte mimořádně opatrně, neboť všechny návyky se musí nejdřív znovu procvičit a obnovit. To se týká zejména odhadu rychlosti a vzdálenosti a citu pro to, co udělá ten druhý účastník silničního provozu. Sednout si za řídítka a vyrazit, to je neopakovatelný pocit. A čím lépe zvládáte techniku jízdy, tím více radosti v samotném řízení tohoto stroje nacházíte.

Bezpečnou jízdu přejí hasiči Pardubického kraje.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN motocykl Čepí

DN motocykl Čepí 

Detailní náhled

DN motocykl Čepí1

DN motocykl Čepí1 

Detailní náhled

DN motocykl Čepí2

DN motocykl Čepí2 

Detailní náhled

DN motocykl Čepí3 (1)

DN motocykl Čepí3 (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem