HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Svitavách tradiční a vždy perfektně připravený Den složek IZS

Ve středu 22. června 2022 se na svitavské hasičské stanici konal již tradiční Den spolupráce složek integrovaného záchranného systému. Pořadatelé připravili pro návštěvníky bohatý program. Návštěvníci mohli spatřit vycvičené psy jak Policie ČR, tak Celní správy. Děti si měly možnost ověřit své znalosti v poskytování první pomoci či resuscitace. Takové procvičení záchranného umu se před prázdninami bude hodit nejen dětem, ale i dospělým. Perfektní podívanou mohli vidět všichni přítomní při souhře složek IZS u zásahu na dopravní nehodu. Hasiči se museli co nejdříve dostat ke zraněné osobě, která zůstala uvězněna ve vozidle. Hasiči museli zjistit zdravotní stav řidiče a rozsah zranění. K vyproštění zaklíněného řidiče použili hydraulické vyprošťovací zařízení, dále zabezpečili auto proti pohybu a požáru a zabránili úniku provozních náplní. Na místě asistovala zdravotnická záchranná služba, která si převzala vyproštěnou řidičku do své péče. Nechybělo vaření v hasičské kuchyni, kde jsme si řekli, že hořící olej rozhodně nehasíme vodou.

Po celý den byl v areálu k vidění kamerový systém Městské policie Svitavy, mobilní zásahová technika hasičského záchranného sboru, Policie ČR i Zdravotnické záchranné služby Svitavy. Dále se zde představily Občanské sdružení Bonanza, Český červený kříž i Besip.

Po delší odmlce přistál u stanice i policejní vrtulník. Tečkou za dnem IZS byl pěnový útok, který si děti pravidelně užívají.

Počasí přálo, výbornou náladu nic nezkazilo a odměnou za perfektně provedené ukázky byl všem záchranářům potlesk všech přítomných.

Dětem přejeme krásnéé prázdniny bez nehod a úrazů.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Den IZS SY (1)

Den IZS SY (1) 

Detailní náhled

Den IZS SY (3)

Den IZS SY (3) 

Detailní náhled

Den IZS SY (4)

Den IZS SY (4) 

Detailní náhled

Den IZS SY 6

Den IZS SY 6 

Detailní náhled

Den IZS SY (5)

Den IZS SY (5) 

Detailní náhled

Den IZS SY (2)

Den IZS SY (2) 

Detailní náhled

Den IZS 7

Den IZS 7 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem