HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stavení v Borušově pohltily plameny. Škoda přesáhne tři miliony korun

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy 

K požáru hospodářského stavení s obytnou částí do Borušova vyjíždělo ve středu 21. prosince v 16.11 hodin deset jednotek hasičů. Při příjezdu hasičů byla již střecha v plamenech. Jednalo se o čtvercový objekt se dvorem uvnitř. Požárem byly zasaženy tři části objektu. Hasiči se snažili uchránit před plameny hlavně obytnou část stavení. Uvnitř objektu byly uskladněny historické traktory, motorky, motory z vozidel a náhradní díly na veterány i starožitnosti. Hasiči věnovali pozornost hlavně likvidaci požáru a také evakuaci věcí z budovy. Uvnitř objektu byly uskladněny i pneumatiky, které též zasáhly plameny. Hasiči požár pneumatik likvidovali pomocí pěny. Prostory, v nichž se nacházely pneumatiky, byly zcela vyplněny pěnou. Zřízeno bylo čerpací stanoviště. Silnice v okolí zásahu a u čerpacího stanoviště musela být z důvodu mrazivého počasí ošetřena pracovníky správy a údržby silnic. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 20.25 hodin. Likvidaci požáru hlásil velitel zásahu na operační a informační středisko hasičů ve čtvrtek 02.57 hodin.

 

Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který již během večera zjišťoval přesnou příčinu vzniku požáru. Celou noc se na místě střídali hasiči, aby zlikvidovali všechna ohniska požáru. Jednalo se o velmi náročný zásah. Poslední jednotky se z místa události vracely na své stanice v 04.53 hodin. Škoda přesáhne tři miliony korun. Vyšetřování pokračovalo ve čtvrtek 22. prosince v dopoledních hodinách. Předběžně je možné říci, že požár vznikl od kamen na vyjetý olej.

  

Na místě zasahovaly: profesionální jednotky hasičů z Moravské Třebové, Svitav, Lanškrouna a dále dobrovolné jednotky z Městečka Trnávky, Jevíčka, Dlouhé Loučky, Křenova, Starého Města, Borušova a sousedního Olomouckého kraje – jednotka z Mohelnice.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

 

Odkazy do noveho okna

Borušov

Borušov 

Detailní náhled

Borušov1

Borušov1 

Detailní náhled

Borušov2

Borušov2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem