HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den otevřených dveří na stanici HZS Kutná Hora

Dne 5. května 2015 proběhl na stanici HZS Kutná Hora už po sedmnácté „Den otevřených dveří“, který se konal u příležitosti svátku patrona hasičů svatého Floriána. Zároveň měly možnost prezentovat se i ostatní složky integrovaného záchranného systému - Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba, Český červený kříž a Městská policie Kutná Hora. 

V rámci tohoto dne proběhly dva bloky akčních ukázek činností hasičů - vyprošťování osoby z havarovaného vozidla, ukázka hašení požáru a záchrana osoby z výšky, kterou provedla lezecká skupina. Dále děti nadšeně tleskaly hasičům, kteří předvedli ukázku požárního sportu ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí jednohákového žebříku. Děti si mohly ověřit své znalosti z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva u stanoviště s preventivně výchovným programem Hasík CZ, který je určen dětem základních škol.

Stanici HZS navštívilo téměř 1300 návštěvníků, z toho bylo 1100 dětí převážně z mateřských, základních a středních škol Kutnohorska. V rámci této akce děti soutěžily v hodu míčkem do figuríny hasiče a ve stříkání vodou na cíl ze džberové stříkačky. Pro děti byla vyhlášena výtvarná soutěž „Hasiči očima dětí“.

FOTO: nprap. Luboš Kovanda - vyšetřovatel požárů

kpt. Bc. Radka Vonšovská
pracoviště prevence
HZS Kutná Hora

vytisknout  e-mailem