Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plukovník Drahoslav Ryba byl slavnostně uveden do funkce

Dne 30. listopadu 2011 byl plk. Ing. Drahoslav Ryba slavnostně uveden do funkce generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR.  

Stalo se tak při slavnostním ceremoniálu v prostorách Vyšší policejní školy MV v Praze. V rámci ceremoniálu převzal plk. Ing. Drahoslav Ryba prostřednictvím ministra vnitra Jana Kubiceho prapor generálního ředitelství HZS ČR z rukou odcházejícího generálního ředitele genmjr. Ing. Miroslava Štěpána.
 
Bylo to vůbec poprvé v historii HZS ČR, kdy se podobný ceremoniál uskutečnil. Genmjr. Štěpán velel hasičům dlouhých 14 let. Nejdřív jako Vrchní požární rada a od roku 2001 jako generální ředitel HZS ČR.
 
Genmjr. Štěpán ve svém projevu zhodnotil vývoj HZS ČR za dobu svého působení „Sbor se za dobu 15ti let stal pevným pilířem bezpečnostního systému republiky, který spolu s jednotkami požární ochrany obcí a podniků, vedle Policie ČR a Armády ČR, plně zabezpečuje občany v rámci vnitřní a vnější bezpečnosti.“ A svému nástupci popřál mimo jiné, schopné, pracovité, spolehlivé a čestné spolupracovníky, osvícené odboráře i chápající politiky.
 
Ministr vnitra předal odcházejícímu generálnímu řediteli darem repliku historické hasičské šavle z konce 19. století, jako poděkování za jeho obětavou práci. Podobné šavle jsou známy již z dob Rakouska - Uherska, kdy byly jako odznak úřední moci součástí uniformy. Šavle je zdobena hasičskou symbolikou.
 
Plukovník Ryba ocenil práci svého předchůdce a poděkoval mu za to, že do jeho rukou odevzdává moderní a akceschopný sbor. „Mojí snahou bude pokračovat v započaté práci. Cílem bude udržet Hasičský záchranný sbor a integrovaný záchranný systém ve stavu, který bude dobře sloužit obyvatelům tohoto státu.“ řekl dále plk. Ryba
 
 
Video - Slavnostní ceremoniál předání funkce generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky. 
             (Budete přesměrováni na stránky Generálního ředitelství HZS ČR.) 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.c

vytisknout  e-mailem