HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bouřka na Vysočině

V souvislosti se včerejší bouřkou, která se přehnala večer a v noci nad Vysočinou zasahovali hasiči u 7 událostí. Čtyřikrát odstraňovali stromy, které spadly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Třikrát jednotky vyjely k ohlášenému požáru po úderu blesku. Při událostech neutrpěl nikdo zranění.  

 
Stromy hasiči odstraňovali u Dobroutova, Věžničky, Rybného a Šlapánova.
 
Ve 20:07 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o šlehajících plamenech z lesa u obce Vanůvek na Jihlavsku. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Telče, Mrákotína, Vanůvku a Vanova. Cesta hasičů k požáru byla díky rozbahněnému lesnímu terénu velmi náročná. Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že je požárem plně zasažena dřevěná bouda. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Snahou jednotek bylo také zamezit rozšíření požáru na lesní porost. Ve 20:52 hod byl požár lokalizován. Lesní porost zůstal od plamenů uchráněn. Hasiči dále boudu rozebrali a dohasili ohniska. Ve 21:40 hod proběhla likvidace požáru a jednotky se postupně vrátily zpět na základny. Dle sdělení majitele požárem majetková škoda nevznikla. Bouda začala hořet po úderu blesku.
 
V 21:14 hod vyjely čtyři jednotky hasičů k ohlášenému požáru lesa v obce Šebkovice na Třebíčsku. Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že došlo k požáru vzrostlého smrku. Požár uhasili a následně pokáceli. Požár za sebou nezanechal majetkovou škodu. U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jaroměřic nad Rokytnou, Šebkovi a Lesonic. I v tomto případě stojí za požárem úder blesku.
 
Ve 21:47 hod provedla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod za pomoci termokamery kontrolu rodinného domu v obci Věž na Havlíčkobrodsku. Do domu uhodil v průběhu bouřky blesk. Průzkumem známky hoření nepotvrzeny.
 

vytisknout  e-mailem