HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zvýšený počet zásahů hasičů v Moravskoslezském kraji kvůli sněhu - středa dopoledne

            Profesionální a dobrovolné hasiče v Moravskoslezském kraji zaměstnávají od nočních hodin zásahy, související s vytrvalým sněžením, a to i v nižších polohách. Od úterní půlnoci do středečních (19.4.2017) jedenácti hodin mají hasiči na kontě šest desítek zásahů, především u dopravních nehod a odstraňování spadlých stromů a velkých větví. U těchto zásahů nebyla naštěstí zaznamenána žádná vážnější zranění osob.

            Od úterních 23 hodin vyjeli moravskoslezští hasiči celkem k 16 dopravním nehodám, nejčastěji v okresech Opava a Frýdek-Místek (po 5 DN). Šlo především o vyprošťování osob ze zapadlých automobilů a také vyprošťování kamionů, autobusů, dodávek a osobních automobilů z příkopů a jiných míst se sněhem.

            Zřejmě nejsložitější situace byla v noci a ráno na silnici I/57 u Vysoké-Bartultovic na Bruntálsku až k nedalekému hraničnímu přejezdu do Polska, kde od nočních hodin pomáhají tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) i s hasičským vyprošťovacím speciálem především polským kamionům, zapadlým ve sněhu. V noci se zde vytvořila kolona kamionů, kterou se postupně daří hasičům eliminovat. Situaci ráno zkomplikoval pád stromu do poloviny silnice, hasiči jej již odstranili.

            Od úterní půlnoci, hlavně od půl šesté ráno hasiči také vyjížděli téměř třicetkrát k odstraňování spadlých či nebezpečně nakloněných stromů a silných větví, především na Bruntálsku (10x), také na Opavsku (7x) a v Ostravě (6x). Některé stromy spadly i před jedoucími či mezi zaparkovaná vozidla, tyto události se dosud obešly bez zranění i většího poškození aut.

Odkazy do noveho okna

snihstromyPoruba (1 OV)

snihstromyPoruba (1 OV) 

Detailní náhled

snihstromyPoruba (2)

snihstromyPoruba (2) 

Detailní náhled

snihstromyPoruba (3)

snihstromyPoruba (3) 

Detailní náhled

snihstromyPoruba (4)

snihstromyPoruba (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem