HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zveme Vás na XLV. ročník Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka

Soutěž v disciplínách požárního sportu se uskuteční ve čtvrtek 22. srpna 2019 od 10:00 hod. na sportovním stadionu HZS Královéhradeckého kraje v Hradci Králové. 

Na memoriálu změří své síly závodníci a závodnice z řad profesionálních i dobrovolných hasičů. Na sportovce čekají dvě disciplíny: výstup na cvičnou věž a běh na 100 metrů s překážkami. Pro ty nejlepší závodníky bude účast na memoriálu generálkou před letošním Mistrovstvím České republiky v požárním sportu, které se letos koná od 30. srpna do 1. září 2019 v Ústí nad Labem.

Podrobný harmonogram s informacemi a propozicemi najdete zde: https://www.hzscr.cz/clanek/memorial-josefa-romportla-a-vlastimila-malka-propozice.aspx

O Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka

V roce 1973 došlo k tragickému požáru v podniku Československé automobilové opravny v Hradci Králové, při kterém zahynuli dva zasahující hasiči, Josef Romportl a Vlastimil Málek. Tato smutná událost byla důvodem pro vznik Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu. Memoriál je dodnes trvalou vzpomínkou na spolupracovníky a kamarády, kteří při výkonu svého povolání obětovali své vlastní životy. První ročník se uskutečnil v roce 1975 a v současné době se jedná o druhou nejstarší soutěž pořádanou v České republice. Každoročně se na ni sjíždí ti nejlepší požární sportovci z řad profesionálních a dobrovolných hasičů.

Memoriál 2018 (1).jpg

vytisknout  e-mailem