HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zraněným poskytli předlékařskou pomoc svědci nehody a hasiči

(24.7.2016) Dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci mezi Zlínem – Malenovicemi o obcí Oldřichovice. 

Informace, kterou přijal operátor tísňové linky krajských hasičů v 18:37 hodin, hovořila o nárazu osobního vozidla do kmene stromu a o kouři, který z vozidla vychází. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice.

Po příjezdu hasičů na místo bylo upřesněno, že došlo k nehodě osobního vozidla zn. Smart. Žádné příznaky hoření hasiči nezjistili.

Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a skončilo převrácené na okraji lesa za krajnicí silnice. Zraněný spolujezdec řidiče byl mimo vrak vozidla a v péči svědků nehody. Řidič zůstal ve vraku zaklíněn a v bezvědomí. Hasiči mu spolu s lékařem, který náhodně projížděl místem nehody, okamžitě poskytli předlékařskou pomoc, zajistili jeho krční páteř,  a po zafixování na páteřní desku ho z vraku vozidla vytáhli. V poskytování pomoci oběma zraněným pokračovali všichni hasiči, svědci i lékař i po příjezdu zdravotnické záchranné služby. Záchranáři si zraněné převzali do své péče a převezli je k dalšímu ošetření do nemocnice.

Po odvozu zraněných zajistili hasiči havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu nejprve zcela uzavřen, později byl policisty řízen kyvadlově.

Po zajištění místa a jeho předání policistům se jednotka vrátila zpět na svou stanici. Na základě domluvy s policisty byl před půl devátou večer vyslán na místo vyprošťovací automobil otrokovických hasičů, který zajistil vytažení havarovaného vozidla zpět na komunikaci.

Velitel zásahu také ocenil zásah a následnou pomoc všech svědků nehody.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem