HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zraněné pasažéry vyprošťovali hasiči z havarovaného autobusu

Dvě nehody linkových autobusů jsme řešili po 11. hodině na Přerovsku. K vážnější kolizi jsme vyjížděli ke Kojetínu-Popůvkám. Autobus zde sjel do příkopu. 

7.jpgHasiči při zásahu u dopravní nehody u Kojetína-Popůvek

Cestovalo v něm 6 osob, tři se při nárazu zranily. Z vozu jsme je vyprostili s pomocí hydraulických nůžek, kterými jsme odstřihli zadní dveře. Předali jsme je do péče záchranářům zdravotnické záchranné služby. Zbylé pasažéry odvezl náhradní autobus. Zajistili jsme uniklé provozní kapaliny, využili jsme i sorpční hady a místo jsme protipožárně zabezpečili. Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Kojetín.

3.jpgProfesionální jednotka hasičů zasahuje u dopravní nehody autobusu u Býškovic

U Býškovic sjel autobus též do příkopu. Hasiči kolem něj odkopali zeminu, autobus z příkopu vyprostili pomocí navijáku technického automobilu a vozidlo poté pokračovalo dál v jízdě. Nikdo z 5 lidí uvnitř vozu se nezranil. Zasahovala profesionální jednotka z Hranic a z Přerova.

Třetí vážnou nehodu jsme řešili mezi Hněvotínem a Lutínem na Olomoucku. Zraněnou osobu jsme ve čtvrtek dopoledne vyprostili zpod automobilu. Vůz skončil na střeše v příkopu. Osobu jsme po vyproštění předali do péče záchranářů.

EoTf6jeWMAAJx-k.jpgHasiči vyprostili zpod automobilu zraněnou osobu po nehodě mezi Lutínem a Hněvotínem

Místo jsme protipožárně zabezpečili, vůz jsme otočili a vytáhli zpět na komunikaci. Po dobu zásahu dopravu řídila Policie ČR, která také šetřila okolnosti a příčiny nehody. Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Olomouc.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem