HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zraněné dítě od nehody u Břehova odvážel vrtulník

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela na silnici vedoucí z Češňovic do Netolic v nedělní podvečer (12. 6.) profesionální jednotka ze stanice České Budějovice.  

Informaci o nehodě přijalo operační středisko hasičů v 19:41 hodin. Jednalo se o nehodu, kdy osobní automobil narazil do stromu. Ve zcela zdemolovaném voze zůstala zaklíněna řidička a její dva malí synové. Hasiči okamžitě hledali způsob, jak se ke zraněným dostat. Děti na zadných sedačkách nebyly vůbec vidět, z trosek auta vyčuhovaly pouze končetiny. Hasiči okamžitě začali auto rozstříhávat hydraulickým vyprošťovacím zařízením. Auto museli hasiči rozstříhat prakticky kompletně. Zdravotníci ZZS postupně dostávali do své péče zraněnou řidičku a pak následně i její děti. Jedno z dětí bylo do nemocnice transportováno letecky, druhé dítě a maminku zdravotníci ZZS odvezli sanitkami. Zásah hasiči ukončili krátce po půl deváté večerní poté, co zajistili havarované auto proti požáru a úniku provozních kapalin.

Ing. Pavel Holý, velitel družstva: "Vůbec jsme na začátku zásahu nevěděli, zda jsou děti vzadu v autě živé. Mluvili jsme na ně a zjistili, že reagují. S jedním z dětí jsem komunikoval tak, že jsem ho držel za ruku a on mi mačkal ruku moji. To byla jediná část jeho těla, kterou jsem viděl. Chtěl jsem si s ním domluvit signály, aby mi mačkáním odpovídal na otázky. To se sice úplně nepovedlo, ale byl jsem rád, že je živý a že jsme ho i jeho sourozence co nejrychleji předali zdravotníkům."

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016 (1)

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016 (4)

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016 (3)

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016 (2)

Dopravní nehoda OA, Břehov - 12. 6. 2016... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem