HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zraněné cyklistce pomohl svědek nehody – kroměřížský profesionální hasič

(17.8.2017) Dopravní nehoda osobního vozidla a cyklistky v Bezměrově na Kroměřížsku. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž. 

Kroměřížští profesionální hasiči dorazili na místo hlášené dopravní nehody v 15:36 hodin. V době jejich příjezdu už byla zraněná cyklistka v péči záchranářů. Hasiči pomohli s jejím naložením do sanity a předali místo události policistům.

Jak bylo velitelem jednotky po příjezdu také zjištěno, jako první na místě zasahoval jeho kolega, velitel družstva ze stanice Kroměříž nprap. Jiří Konopčík, který byl očitým svědkem nehody. Ten se hned ujal sražené cyklistky, která krvácela v obličeji a měla i další povrchová zranění na těle. V době kdy kontroloval zraněnou, snažil se řidič osobního vozidla, které se s cyklistkou střetlo, zavolat na tísňovou linku zdravotnické záchranné služby. Pravděpodobně z důvodu stresu ale nebyl řidič schopen s operátorkou tísňové linky komunikovat. Pan Konopčík si telefon převzal, upřesnil operátorce místo nehody, celkovou situaci a popsal zjištěný rozsah zranění. Po předání všech potřebných informací se dále věnoval zraněné ženě. Zkontroloval zda nedošlo k poranění páteře, ošetřil jí krvácející ránu na obličeji a spolu s řidičem ji přenesl mimo komunikaci, kde se o ni staral  až do příjezdu záchranářů.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem