Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zprávy z povodňových oblastí od 11. 6. 2013

11. 6. 2013 (mluvčí HZS krajů) - Pokračování zpráv z období od 3. do 10. 6. 2013 - průběžné povodňové zpravodajství mluvčích HZS krajů: Petra Kůdely z Ostravy, Jaroslava Mikošky Z Brna, Venduly Horákové z Pardubic, Zdenky Štrauchové z Liberce, Pavly Jakoubková z Plzně, Martina Novotného a Venduly Matějů z Českých Budějovic, Petry Musilová z Vysočiny, Martina Kasala z Karlových Varů, Martiny Žahourkové z Hradce Králové, Leoše Marvana z Ústí nad Labem, Vladimíry Hacsikové z Olomouce, Pavlíny Adamcové z Prahy a Lenky Kostkové ze Středočeského kraje  

Zprávy a fotografie
V několika povodněmi postižených obcích na Mělnicku pomáhal od pondělního rána 17.6.2013 odřad pětadvaceti dobrovolných a profesionálních hasičů z Moravskoslezského kraje. S likvidačními pracemi končí tým ve čtvrtek 20.6.2013 večer, v pátek ráno se vrací domů.

V Čechách hasiči až do čtvrtečního večera pomáhají se vším, co je potřebné. Uklízejí komunikace od bahna, čerpají a čistí studny, odstraňují stromy a další překážky, například z cyklostezek a chodníků, přečerpávají vodu z lagun, asistují u demolicí domů, poničených povodněmi, likvidují uhynulou zvěř…

Odřad pod vedením hasičů z HZS Moravskoslezského kraje přijel na Mělnickou na devíti vozidlech. Je v něm 5 příslušníků HZS MSK a 20 dobrovolných hasičů ze sborů Ostrava–Radvanice, Fulnek, Bohumín-Vrbice a Raškovice.

Obce, v nichž odřad po 4 dny pracoval či nyní ještě pracuje: Vojkovice, Dědibaby, Křivousy, Dušník nad Vltavou, Veltrusy. Hořín, Lužec nad Vltavou a Kly. Zástupci obcí si obětavou pomoc moravskoslezských hasičů pochvalují.


Již půl měsíce působí v Čechách velkokapacitní čerpadlo Somati z HZS Moravskoslezského kraje. V tuto chvíli jeho dvoučlenná posádka pokračuje v několikadenním odčerpávání povodňové vody z lagun v Terezíně, v místní části Nové Kopisty (okres Litoměřice). Voda podle posádky ubývá jen velmi pomalu.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje











 


webmaster@hzscr.cz

vytisknout  e-mailem