Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí nové číslo časopisu 112

4. 9. 2012 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině měsíce září vychází v pořadí již deváté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

Titulka stránka 9/2012Titulka stránka 9/2012
V úvodu
seznamujeme s průběhem námětového cvičení organizovaného Magistrátem hl. m. Prahy u příležitosti desátého výročí ničivých povodní, které v srpnu 2002 postihly značnou část území naší republiky. V mezinárodním kontextu se věnujeme možnostem vícezdrojového financování bezpečnostního systému České republiky.
 
V části zaměřené na požární ochranu přinášíme analýzu zásahu na požár budovaného hotelového komplexu v obci Dolní Morava na Orlickoústecku a prezentujeme výsledky kontrolní činnosti v oblasti požární prevence realizované v lůžkových zdravotnických a sociálních zařízeních.
 
Seznámení s průběhem taktického cvičení složek IZS s mezinárodní účastí Maafex 2012 a představení nově koncipovaného Kurzu neodkladné zdravotnické pomoci, který pořádá Školní a výcvikové zařízení HZS ČR, jsou hlavní náplní části věnované IZS.
 
V bloku ochrana obyvatelstva otiskujeme rozsáhlý materiál věnovaný specifikům poskytování humanitární pomoci příslušníkům vybraných církví a náboženských společností, v části zaměřené na oblast krizového řízení se věnujeme historii krizových stavů a orgánů zabývajících se přípravou na řešení a řešením mimořádných událostí a krizových situací.
 
V závěrečném bloku přinášíme mimo jiné ohlédnutí za dvouletou činností Národní základny humanitární pomoci a informaci o podílu složek IZS na probíhající obnově vodní nádrže Jordán v Táboře.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor
 
 
 

vytisknout  e-mailem