HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den požární bezpečnosti

hlásiče-komíny-a5.pngHLÁSIČE, KOMÍNYČeská asociace hasičských důstojníků vyhlásila v pátek 13. října tradiční Den požární bezpečnosti.

Cílem akce je propagovat požární ochranu formou preventivně výchovné činnosti směřující k předcházení vzniku požárů, poukazovat na činnosti a chování způsobující požáry a také na to, jak se chovat v případě jejich vzniku.

Součástí akce je seznámit občany s možnostmi, jak snížit následky případného požáru, např. instalací jednoduchých technických zařízení ke včasnému zjištění požáru nebo úniku plynu a použití vhodných hasebních prostředků.

V Plzeňském kraji se hasiči k tomuto dni připojí čtením pohádek ve vybraných mateřských školách a na stanicích v Plzni, Rokycanech, Domažlicích, Tachově a Sušici. Hasičkou pohádkou přijdou potěšit hasiči hospitalizované děti také do nemocnic.

Prevence zaměřená na širokou veřejnost bude probíhat u větších nákupních center, kde budou příslušníci odboru prevence poskytovat informace týkající se autonomních hlásičů požárů a hasicích přístrojů a budou rozdávat letáky. Potkat je můžete v dopoledních hodinách 13. října u OC Olympia, u nákupního centra Borská pole, u nákupního centra Kaufland u Rondelu, před hypermarketem Globus, v OC Plzeň na Rokycanské, v Přešticích u Penny Marketu, v Kralovicích na náměstí a v Rokycanech před obchodním domem Kaufland.

vytisknout  e-mailem