HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den IZS a Malý záchranář v Klatovech

Pozvánka na den s hasiči, jejich generálním ředitelem a dalšími složkami IZS 

 

Ve středu 25. května 2016 se na Erbenově náměstí v Klatovech koná oblastní kolo soutěže Malý záchranář a jako doprovodný program Den IZS.

 

Akci pořádá pod záštitou svého starosty Mgr. Rudolfa Salvetra město Klatovy ve spolupráci s HZS Plzeňského kraje, Zdravotnickou záchranou službou, Českým červeným křížem, Armádou ČR a dalšími organizacemi města.

Slavnostního zahájení se zúčastní kromě předních představitelů složek IZS Plzeňského kraje také hejtman Václav Šleis a generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba.

„Po oficiálním zahájení bude na místě generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba pro dotazy novinářů. Generál Ryba se zahájení zúčastní v rámci svého výjezdu do Plzeňského kraje.  Během své návštěvy bude generální ředitel jednat jak s profesionálními hasiči, tak s hasiči dobrovolnými a rovněž s hejtmanem kraje.

V Plzeňském kraji navštíví genmjr. Ryba stanice v Domažlicích, Staňkově a Nýřanech, kde bude diskutovat s výjezdovými hasiči, aby si udělal konkrétní obraz o problémech, které je trápí, a mohl je pak efektivněji řešit. Probírány budou také jednotlivé problematiky nového zákona o HZS a bude probíhat diskuze o novém zákoně o požární ochraně, o němž byla věcná diskuze již zahájena,“ přiblížila program kpt. Mgr. Nicole Zaoralová.

Soutěž Malý záchranář je preventivně výchovná soutěž určená pro žáky 4. – 5. tříd ZŠ. Ty školy, které uspějí na prvních dvou místech, budou nominovány na krajské kolo soutěže, které se uskuteční v červnu 2016 v Plzni. Více informací zde: http://mz.hzspk.cz.

Na Dni IZS se budou prezentovat složky IZS a další organizace, včetně firem, které nabízí vybavení pro záchranáře nebo prostředky k varování či ochraně osob. Vystoupení mají připraveno Klatovské mažoretky a nejmenší hasiči ze Švihova.

Na akci jsou zváni žáci ZŠ ORP Klatovy, MŠ Klatovy, představitelé kraje, starostové obcí a široká veřejnost. Předpokládá se účast tisíců dětí i dospělých.

vytisknout  e-mailem