HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zlínský hasič nenašel na evropských hrách přemožitele

(18.6.2016) Zlaté medaile z Evropských policejních a hasičských her ve Španělsku pro Jana Haderku. 

VI. Evropské policejní a hasičské hry se v minulých dnech konaly ve španělské Andalusii. Této vrcholné sportovní akce se letos zúčastnil rekordní počet asi 5000 sportovců, kteří bojovali v okolí města Huelva v téměř 70 sportovních disciplinách.

Jedním ze sportovců, kteří reprezentovali Českou republiku byl profesionální hasiči  zlínské centrální stanice Jan Haderka. Ten se v úterý 14. června postavil spolu s hasiči řady evropských zemí na start nejnáročnější z hasičských disciplín Ultimate Firefighter (zkrácená, ale silovější a rychlejší verze TFA - Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije).

Svým výkonem potvrdil, že jeho předchozí úspěchy na evropských a světových soutěžích nebyly ojedinělé. Ve své věkové kategorii vybojoval zlatou medaili a dosažené výsledky ho vynesly i na příčku nejvyšší v celkovém hodnocení všech věkových kategoriích.

Následující den se v  městě Sevilla utkali závodníci v disciplíně Stair Race ( výběh schodů 40 patrové výškové budovy). Závod absolvovali hasiči v plné zásahové výstroji včetně aktivního dýchacího přístroje. V kategorii závodníků do 30 let znovu kraloval Honza Haderka, který vybojoval další zlatou medaili.

K vynikajícím sportovním úspěchům blahopřejeme a děkujeme za výbornou reprezentaci zlínských profesionálních hasičů i naší republiky.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Podklady a foto: Požáry.cz

vytisknout  e-mailem