HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zemědělská usedlost shořela, uvnitř zemřel člověk

V sobotu 15. září v 15.33 hodin byli hasiči přivoláni do Českých Heřmanic, kde hořela zemědělská usedlost, konkrétně její hospodářská část. Na místě zasahovalo 7 hasičských jednotek. Požárem byla zasažena dílna v přízemí a dále se požár rozšířil i do podkroví domu. Již v době příjezdu první jednotky byla na požářišti nalezena osoba s popáleninami ve svrchní části těla. Byla ji okamžitě poskytnuta lékařská pomoc a na místo byl mimo jiné povolán i vrtulník Letecké záchranné služby. Přes veškerou poskytnutou péči však osoba zemřela.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 17.02 hodin a zcela zlikvidován v 18.26 hodin. Zásah byl prováděn v dýchací technice a z objektu byly evakuovány nádoby s hořlavou kapalinou. Následná škoda na majetku byla vyčíslena na přibližně jeden milion korun.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje příčinu vzniku požáru. Stanoveno je hned několik vyšetřovacích verzí a sice technická závada na elektroinstalaci, nedbalostní jednání při použití otevřeného ohně, dále je prověřována i možnost úmyslného založení požáru.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

České Heřmanice

České Heřmanice 

Detailní náhled

České Heřmanice1

České Heřmanice1 

Detailní náhled

České Heřmanice2

České Heřmanice2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem