HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Železniční dopravní nehoda v Sázavě

Více než osm desítek hasičů, policistů a zdravotníků se dnes v Sázavě na Žďársku zapojilo do rozsáhlého taktického cvičení. Podle plánovaného scénáře se na přejezdu střetl osobní vlak s osobním vozidlem. Uvnitř vozidla i osobního vlaku zůstalo několik zaklíněných zraněných osob. Hasiči zraněné vyprošťovali za použití speciálního hydraulického nářadí. Při nehodě přišli tři lidé o život a 22 se jich zranilo. Hasiči zraněné třídili pomocí metody START a následně je předávali zdravotníkům k ošetření a pomáhali s jejich transportem do sanitních vozů.  K události byl také povolán psycholog hasičů a členové posttraumatického týmu.

Při téměř dvě hodiny trvajícím cvičení si složky integrovaného záchranného systému procvičily vzájemnou komunikaci a koordinaci činností na místě mimořádné události.

Počínání jednotlivých účastníků cvičení bedlivě sledovali rozhodčí z řad zúčastněných složek. Podle prvotního hodnocení neodhalilo cvičení žádné výraznější nedostatky.

Do cvičení se zapojila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Žďáru nad Sázavou II – Zámku, Bohdalova, Velké Losenice, Nového Veselí, Přibyslavi a také jednotka HZS SŽDC Havlíčkův Brod.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem