HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ze zahradní chatky zůstaly jen obvodové stěny. Aktualizace

Týden na Kroměřížsku začal požárem chatky u Hulína. Zasahovaly tři jednotky hasičů.  

Jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Holešov byly v 05:19 hodin vyslány operačním důstojníkem na místo hlášeného požáru chatky v zahrádkářské kolonii poblíž štěrkoviště u Hulína. Současně byl vyhlášen požární poplach i jednotce hulínských dobrovolných hasičů.
 
V době příjezdu první jednotky na místo byl plameny zachvácen celý interiér chatky a požár se šířil i po střešní konstrukci. Do několika minut dostali hasiči požár pod svou kontrolu. Po uhašení plamenů v interiéru chatky byla vynesena i menší propan- butanová láhev s vařičem. O dohašení objektu se postarali dobrovolní hasiči z Hulína. Profesionální jednotky byly odeslány zpět na své stanice.
 
Na místě události zahájil svou činnost i vyšetřovatel požárů. Ten bude v průběhu dopoledních hodin spolu s policisty zjišťovat příčinu vzniku požáru. Vzniklá škoda nebyla majitelem doposud vyčíslena.
 
09:15 hodin
Dosavadním vyšetřováním byla vyloučena verze technické závady. Vyšetřevatelé hasičů a policistů nadále prověřují možnost vzniku požáru v důsledku nedbalostního nebo úmyslného jednání. Předběžná škoda byla stanovena na 50.000,- Kč.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem