HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ze stodoly zůstaly jen zuhelnatělé zbytky. Aktualizace

Od půl druhé likvidovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů požár stodoly v obci Doubravy na Zlínsku.  

Rozsáhlý požár zničil v dnešních nočních hodinách hospodářský objekt v obci Doubravy. Do boje s plameny se od 01:36 hodin postupně zapojily jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a dobrovolných hasičů obcí Velký Ořechov, Březůvky a Doubravy.
 
V době příjezdu první jednotky na místo byla stodola o půdorysu asi 20 x 10m zachvácena plameny v celém rozsahu. Za nasazení čtyř vodních proudů jednotky požár do deseti minut lokalizovaly a zabránily jeho možnému rozšíření na okolí a blízký dům. Mimo celkové destrukce objektu došlo i k zničení techniky a zařízení v jeho vnitřní části. Při požáru také zahynulo několik kusů drůbeže.
 
Před třetí hodinou byl požár uhašen a na místě byla ponechána pouze místní jednotka hasičů k provedení dohlídky nad požářištěm.
 
V ranních hodinách se na místo události budou vracet vyšetřovatelé požárů, kteří provedou ohledání místa události. Na základě dalšího vyšetřování budou stanovovat příčinu vzniku požáru a také výši způsobené škody.
 
11:45 hodin
Provedeným šetřením bylo zjištěno, že za požárem, který napáchal škodu za 500.000,- Kč stála technická závada přívodů elektrických spotřebičů umístěných ve stodole. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v hodnotě půl milionu korun.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem