HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závada kuchyňského elektrospotřebiče způsobila požár s milionovou škodou

V pondělí 4. června deset minut před šestou hodinou ranní byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár rodinného domu v obci Libochovičky na Kladensku. 

Podle poplachového plánu operační důstojník k události vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic HZS Kladno a HZS Kralupy nad Vltavou a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Zákolany.

Už během jízdy k zásahu bylo upřesněno, že požár zasáhl přízemí domu a postupně se rozšiřuje do dalších částí směrem k podkroví a do střešní konstrukce. První jednotka byla na místě asi za třináct minut od ohlášení události. Hasiči zahájili hasební práce pomocí tří C proudů v dýchací technice s tím, že jeden z proudů nasadili z vnější strany objektu.

Požár se podařilo lokalizovat za necelou čtvrthodinu od příjezdu. Následovalo vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamery a jejich dohašování. Úplná likvidace požáru byla velitelem zásahu ohlášena krátce před devátou hodinou, kdy bylo místo předáno majiteli s nařízenou desetihodinovou dohlídkou.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada kuchyňského elektrospotřebiče. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na jeden milion korun, včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit majetek přibližně ve stejné výši.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem