HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zástupci HZS HKK v anketě Hasič roku 2022

V soutěži Hasič roku 2022 pořádané Hasičským záchranným sborem ČR a Ministerstvem vnitra slavíme hned několik úspěchů. Zástupci HZS Královéhradeckého kraje bodovali v kategoriích Projekt roku, Kolektiv roku a Zaměstnanec roku.

Projekt roku

Hasiči-lezci z Učiliště požární ochrany ve Velkém Poříčí jsou spolu s kolegy z HZS Moravskoslezského kraje, HZS Jihomoravského kraje a HZS Ústeckého kraje oceněni za nejlepší projektový počin loňského roku - aplikaci RopeRescueCZ pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou. Všechny činnosti ve VVH musí hasiči dělat rychle, efektivně a relativně bezpečně. Při zásahu ve VVH nemá hasič čas a prostor přemýšlet, jak jednotlivé prvky propojit, spojit a nakombinovat tak, aby mohl zásah provést. Zastaralost metodických postupů, to byl problém, který začal v roce 2020 řešit kolektiv autorů složený z lektorů pro činnosti ve VVH, jehož ambicí bylo nejen vytvoření tištěné metodiky nebo manuálu jednotek PO pro činnosti ve VVH. Záměrem bylo přivést na svět moderní a živou mobilní aplikaci Rope Rescue CZ.

Autorský kolektiv:

plk. Ing. Richard Franc (HZS MSK), pprap. Josef Klučka (HZS JMK), nprap. Jiří Buček (HZS JMK), pprap. Mgr. Kamil Polívka (HZS JMK), ppor. Bronislav Bandas, DiS. (HZS ULK), mjr. Mgr. Tomáš Saifrt (HZS KHK), kpt. Mgr. Martin Špaček (HZS KHK), kpt. Mgr. Petr Urbanovský (HZS KHK), kpt. Bc. Tomáš Koutský (HZS KHK). Grafická úprava: Stanislava Kubaczková – SPBI

Cenu vyzvedli spolu s dalšími mjr. Mgr. Tomáš Saifrt, kpt. Mgr. Martin Špaček, kpt. Mgr. Petr Urbanovský

Zaměstnanec roku

Mezi třemi nejlepšími v kategorii Zaměstnanec roku byla i naše kolegyně Anna Hůlková z ekonomického úseku. připravila, administrovala, koordinovala a spolupracovala na realizaci několika významných projektů v rámci Integrovaného operačního programu, Integrovaného regionálního operačního programu a programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Kolegyně Anna Hůlková byla oceněna na 3. místě.

Kolektiv roku

Zástupce jsme měli i ve vyhlášeném nejlepším Kolektivu roku. Dokumentarista HZS HKK por. Michal Fanta a tisková mluvčí por. Martina Götzová byli součástí týmu, který komunikoval a zprostředkovával veřejnosti největší zásah posledních dob při požáru v NP České Švýcarsko.

hasicroku016.jpg

vytisknout  e-mailem