HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zasněžené a zledovatělé vozovky navyšují počet dopravních nehod

Zvýšený počet dopravních nehod řešili hasiči dnes (20. ledna) na jihočeských silnicích. Zimní počasí komplikovalo cesty řidičům po celém kraji. Přehled nehod, které si vyžádaly zásah hasičů, uvádíme v následujícím přehledu. Příčiny všech nehod šetří Policie ČR. 

0:23          Dopravní nehoda – V Českém Krumlově v ulici U Poráků likvidovali českokrumlovští profesionálové následky nárazu osobního auta do sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči uklidili z vozovky vyteklý motorový olej. Poškozenou lampu a zábradlí bude řešit město Český Krumlov.

8:24           Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov a jednotka podniku SŽDC České Budějovice byly povolány do Kamenného Újezdu k dopravní nehodě vlaku a osobního auta. Projíždějící vlak auto odmrštil mimo vozovku i mimo kolejiště. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba z auta, v době příjezdu hasičů byla již v péči ZZS. Vlak stál přibližně dvě stě metrů daleko a byly v něm tři desítky cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn. Hasiči zajistili havarované auto, prověřili, že nehrozí žádné nebezpečí a pak českokrumlovská jednotka předala zásah podnikové jednotce a okolo deváté hodiny odjela zpět na základnu. Pro cestující byla zajištěna náhradní vlaková souprava.

10:53         Dopravní nehoda – K nehodě, která byla původně ohlášena jako střet autobusu a kamiónu a kde je nutné vyproštění zraněných osob, vyjeli na silnici I. třídy č. 3 k Ševětínu z obou směrů silnice profesionální hasiči ze stanice České Budějovice se dvěma cisternami a Soběslav s jednou cistenou. K nehodě přijela jako první českobudějovická jednotka, jejíž velitel po průzkumu podal zprávu, že jde o nehodu pouze autobusu, který po zasněžené silnici sjel zadními koly do příkopu. Ještě před příjezdem hasičů všichni cestující z autobusu vystoupili a došli na kraj Ševětína, kde čekali na náhradní dopravu. Nikdo z nich nebyl zraněn. Jedna z českobudějovických cisteren byla vrácena zpět na základnu. Hasiči prověřili, že z autobusu nevytékají žádné provozní kapaliny. Soběslavští hasiči a zdravotníci ZZS nezasahovali. Nehodu si následně převzala ZZS.

11:53          Dopravní nehoda – Jindřichohradečtí profesionální hasiči zasahovali u Stráže nad Nežárkou, části obce Dolní Lhota u dopravní nehody osobního automobilu značky Ford Focus. Auto po smyku na zledovatělé silnici skončilo v příkopu. Hasiči zjistili, že z něj nevytékají žádné provozní kapaliny a že ani není viditelně poškozeno. Také řidič vyváznul bez zranění. Hasiči vytlačili auto z příkopu na pole a to se pak už následně vjezdem dostalo zpět na silnici.

12:07         Dopravní nehoda – Na silnici č. 27 u Bernartic, části obce Srlín havaroval osobní automobil značky VW Sharan. Následky nehody, kdy byla zraněna jedna osoba, odstranili profesionální hasiči ze stanice Milevsko.

13:57         Dopravní nehoda – K obci Cep byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Třeboň a dobrovolní hasiči obce Suchdol nad Lužnicí k dopravní nehodě osobního automobilu. Vůz skončil mimo vozovku převrácený na střechu. Zasahující jednotky u něj provedly protipožární opatření. Poté si nehodu převzali policisté k šetření. Zraněna byla jedna osoba.

16:05         Dopravní nehoda – Celkem čtyři zraněné osoby museli ošetřovat zdravotníci ZZS po nehodě, která se stala a českobudějovickém sídlišti Máj na křižovatce ulic Ant. Barcala a M. Horákové. Srazily se zde dva vozy stejných značek, a to Škoda Fabia. Po střetu byla jedna z Fábií odmrštěna až na chodník, kde u přechodu pro chodce čekala skupina chodců. Auto do nich narazilo a zranilo čtyři děti. Všechny byly odvezeny ZZS do nemocnice. U nehody zasahovala profesionální jednotka z českobudějovické stanice. Hasiči zabezpečovali havarované Fabie proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a zároveň asistovali zdravotníkům ZZS při ošetření zraněných a jejich transportu do sanitek. Nehodu šetří Policie ČR.

19:24         Dopravní nehoda – Také původně s nutností vyproštění zraněných osob byla přijata informace o nehodě, která se stala v Oseku, části obce Malá Turná. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Strakonice. Na místě nehody hasiči zjistili, že jde o nehodu osobního automobilu, který narazil do podezdívky. ZZS ošetřovala jednu zraněnou osobu, hasiči však nevyprošťovali. Zajistili auto proti vzniku požáru, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. I u této nehody hasiči spolupracovali s Policií ČR.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 2 OA, České Budějovice - 20. 1. 2018 (1)

Dopravní nehoda 2 OA, České Budějovice -... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, České Budějovice - 20. 1. 2018 (2)

Dopravní nehoda 2 OA, České Budějovice -... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, České Budějovice - 20. 1. 2018 (3)

Dopravní nehoda 2 OA, České Budějovice -... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda autobusu, Ševětín - 20. 1. 2018 (1)

Dopravní nehoda autobusu, Ševětín - 20. ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda autobusu, Ševětín - 20. 1. 2018 (3)

Dopravní nehoda autobusu, Ševětín - 20. ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda autobusu, Ševětín - 20. 1. 2018 (2)

Dopravní nehoda autobusu, Ševětín - 20. ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem