HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy na likvidaci rojů bodavého hmyzu stále neberou konce.

(25.8.2015) Jen profesionální hasiči ze Vsetína včera zasahovali na místech šesti událostí.  

Jedním z pokračujících extrémů letošních prázdnin je vysoký počet výskytu včel, vos a sršňů, které se stupňující se agresivitou ohrožují občany na veřejných místech i v jejich soukromých objektech. Jednotky profesionálních hasičů několikrát denně řeší žádosti občanů o likvidaci menších či větších rojů. Od začátku letošních prázdnin tak hasiči provedli okolo dvou set zásahů na území celého kraje. Pro srovnání, v loňském roce to bylo pouze 40 zásahů.
 
Ani včerejší den nebyl výjimkou a jednotky hasičů vyrážely k dalším hlášeným událostem. Jen vsetínští profesionálové zasahovali na místech šesti z celkových patnácti hlášených událostí na území kraje.
 
K prvnímu ze zásahů byla jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyslána v 09:15 hodin na ulici Okružní v městské části Rokytnice. Rojící se vosy tam ohrožovaly děti v objektu mateřské školky.
 
Neuběhlo ani třicet minut a jednotka vyjížděla znovu. Tentokrát museli hasiči zlikvidovat dvě hnízda sršňů na objektu dětského domova v obci Liptál. Vzhledem k poloze hnízd museli nasadit i výškovou techniku.
 
Další likvidaci sršňů, kteří ohrožovali asi dvouleté dítě v pokoji rodinného domu v obci Lužná, provedli vsetínští profesionálové po čtrnácté hodině.
 
V podvečerních a večerních hodinách následovaly ještě zásahy na likvidaci hnízd sršňů na ulici Pod Splavem ve Vsetíně, v objektu rodinného domu ve Valašské Polance, kde se nacházela invalidní osoba a v objektu rodinného domu v Horní Jasence.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem