HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy krajských hasičů během prodlouženého víkendu

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od čtvrtka 7. 5. do neděle 10. 5. 2020 celkem 57 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 7. 5. 12:29
Profesionální jednotka z centrální stanice dohašovala požár kontejneru na směsný odpad v ulici Milady Horákové. Požár byl částečně zahašen před příjezdem jednotky. Při události nevznikla žádná škoda.

Hradec Králové – požár – 7. 5. 14:23
K požáru travního porostu na louce vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice, stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Březhrad. Hořelo nedaleko silnici č. 37 v prostoru mezi dvěma obchodními zónami, plocha byla odhadnuta na 50x50 m. Požár měli hasiči kolem 15:00 zlikvidovaný, při události nevznikla žádná škoda.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 7. 5. 16:05
V Koutníkově ulici na silnici č. 35 zasahovala profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehod dvou osobních vozidel. Dvě osoby byly předány do péče ZZS, obě auta skončila mimo vozovku. Jednotka zajistila místo události, vozidla zabezpečila a předala místo zásahu policistům.

Hradec Králové – požár – 7. 5. 19:57
Požár kontejneru na Eliščině nábřeží u budovy filharmonie likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice.

Hradec Králové – požár – 7. 5. 20:04
Další požár odpadkového koše zlikvidovala profesionální jednotka z hradecké centrály na Eliščině nábřeží mezi Muzeem východních Čech a Pražským mostem.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 10. 5. 16:54
V Sokolské ulici nedaleko mostu U Soutoku zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči se postarali o likvidaci uniklých provozních kapalin.

Skalice – únik nebezpečných látek – 10. 5. 22:33
Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice prověřovali místo, kde mělo docházet k úniku neznámé látky do kanalizace. O skutečnosti byly vyrozuměny orgány ochrany životního prostředí. Hasiči provedli na místě měření koncentrace škodlivých látek, přístroje však nic nenaměřily. Na místě byly odebrány vzorky, které budou podrobeny chemické analýze.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – dopravní nehoda – 7. 5. 16:15
Na silnici č. 16 v katastru části Vrchovina zasahovala profesionální jednotka z Nové Paky u dopravní nehody motocyklu a osobního vozidla. Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných prací uzavřena. Dva lidé byli při události zraněni. Na místě spolupracovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Jednotka zajišťovala místo události, pomáhala na místě zdravotníkům a po došetření nehody se postarala o úklid vozovky.

Jičíněves – požár – 8. 5. 15:51
Profesionální jednotka ze stanice Jičín likvidovala požár osobního automobilu, který stál před garáží. Jednalo se o vozidlo značky Škoda Felicia, hořet začalo kvůli technické závadě. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 34 tisíc korun. Včasným zásahem se jednotkám podařilo uchránit další hodnoty představující asi půl milionu korun.

Kopidlno – požár – 10. 5. 08:17
Do části Pševes vyjeli profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Kopidlno k požáru kompostu. Požár byl při příjezdu jednotek už prakticky uhašen. Při události nevznikla žádná škoda.

Kopidlno – záchrana osoby – 10. 5. 15:54
Záchranná akce za účasti profesionálních hasičů z jičínské stanice a dobrovolné jednotky z Kopidlna, ZZS a Policie ČR se odehrála v Lipové ulici. Jednotky vyjely na místo na základě oznámení, že na vysokém sloupu u bývalého cukrovaru je muž, který nereaguje na policejní výzvy, aby slezl dolů. Na sloup se za mužem vydali dva hasiči – lezci. Nakonec se podařilo člověka dostat dolů na zem, nebyl zraněn, převzali si jej policisté.

Borek – technická pomoc – 10. 5. 20:55

Odstranění stromu z komunikace. (HZS Hořice)

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Teplice nad Metují – požár – 7. 5. 19:37
V části Dolní Teplice došlo v ulici Nádražní k požáru trámu v dřevěné neobydlené budově určené k demolici. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, JSDH Adršpach a Teplice nad Metují a vyrozuměna byla také drážní jednotka z České Třebové. Průzkumem bylo zjištěno, že se jednalo o lehké zahoření, které bylo uhašeno před příjezdem jednotky. Při události nevznikla žádná škoda.

Adršpach – dopravní nehoda – 8. 5. 00:29
Profesionální jednotka z Trutnova odstraňovala následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval v části Horní Adršpach. Vozidlo skončilo převrácené na střechu napříč komunikací. Jednotka zajistila místo události, při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Suchý Důl – požár – 8. 5. 11:23
Profesionální jednotka z Broumova a JSDH Suchý Důl zlikvidovaly nedohašené ohniště nedaleko vrchu Supí hnízdo.

Adršpach – požár – 8. 5. 14:34
Požár lesní hrabanky menšího rozsahu v části Dolní Adršpach likvidovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Adršpach a Teplice nad Metují.

Police nad Metují – záchrana osoby – 8. 5. 14:50
U pádu osoby ze skály v lokalitě Ostaš zasahovali spolu se záchranáři profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují. Na místo letěl také vrtulník zdravotnické záchranné služby z Libereckého kraje. Zraněný člověk byl na místě zajištěn a připraven do transportu v podvěsu pod vrtulníkem a následně byl převezen do zdravotnického zařízení.

Hronov – požár – 9. 5. 16:32
V lesním porostu v katastru Hronova likvidovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Hronov nedohašené ohniště.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Černíkovice – požár – 7. 5. 11:19
Požár plastové popelnice likvidovali hasiči v Černíkovicích. Způsobená škoda byla vyčíslena asi na tři tisíce korun. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Solnice a Černíkovice. Uchráněné hodnoty představují asi tři miliony korun. 

Podbřezí – dopravní nehoda – 8. 5. 14:30
Na silnici č. 14 zasahovala profesionální jednotka z Dobrušky u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Jednoho zraněného člověka museli hasiči z havarovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Na místě spolupracovali hasiči s policií a záchranáři, pro zraněného člověka přiletěl vrtulník LZS. Jednotka pomohla s transportem pacienta, zajistila místo události a zabezpečila automobil proti vzniku požáru. Dále museli hasiči pokácet poškozený strom, do kterého auto narazilo. Po došetření pomohla jednotka s naložením vozidla na odtah a zlikvidovala uniklí provozní kapaliny.

Kostelec nad Orlicí – dopravní nehoda – 9. 5. 09:26
Na silnici č. 11 v ulici Rudé armády zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při události byli dva lidé zraněni, jednoho člověka museli hasiči z vozu vyprostit bez použití hydraulického zařízení. Vozidla jednotky zajistily proti vzniku požáru a následně předaly místo zásahu policistům.

Častolovice – dopravní nehoda – 9. 5. 10:21
Od předchozí nehody v Kostelci nad Orlicí přejeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí k dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla. Nehoda se stala na silnici č. 11 v Častolovicích. Zraněného motorkáře si do péče převzala ZZS. Jednotky zajistily místo události, pomohly s řízením dopravy a následně odtlačily motocykl mimo silnici na nedaleké parkoviště, osobní vozidlo mohlo dojet samo. Hasiči se na závěr postarali o úklid vozovky.

Kostelec nad Orlicí – dopravní nehoda – 9. 5. 23:42
K dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo do stromu podél komunikace č. 11 v ulici Rudé armády, vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Při příjezdu jednotek se na místě události u havarovaného vozu nikdo nenacházel. Hasiči auto zabezpečili proti vzniku požáru, místo zásahu si poté převzali policisté.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Úpice – technická pomoc – 7. 5. 02:40
Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice byli zalarmováni kvůli dýmu vycházejícímu z výrobny cukrárny. Hasiči průzkumem zjistili, že se nejedná o požár, ale pouze o zadýmení kvůli špatně roztopenému kotli.

Hostinné – dopravní nehoda – 7. 5. 17:30
K dopravní nehodě motocyklu vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné. Hasiči místo nehody zabezpečili, zraněnou osobu si převzala do péče ZZS.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 8. 5. 12:28
K osobnímu vozidlu, které havarovalo do svodidel v části Přední Labská, vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn. Jednotky zajistily místo nehody a provedly likvidaci uniklých provozních kapalin. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, místo zásahu si převzala policie.

Trutnov – technická pomoc – 9. 5. 12:10
V ulici Ke Dráze zajistila profesionální trutnovská jednotka místo, kde docházelo k jiskření drátů vysokého napětí. Do vedení zasahovaly neprořezané vzrostlé dřeviny. Hasiči nebezpečný prostor opáskovali a vyčkali do příjezdu energetiků.

Trutnov – dopravní nehoda – 9. 5. 13:40
V katastru části Střítež na silnici č. 37 odstraňovali hasiči následky dopravní nehodě tří osobních automobilů. Jeden člověk byl zraněn a předán do péče ZZS. Zpočátku byla komunikace neprůjezdná, následně byl puštěn provoz kyvadlově. Hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaná vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, stanice Dvůr Králové nad Labem byla po dojezdu odeslána zpět na základnu a dobrovolná jednotka z Hajnice byla odvolána po cestě k zásahu.

Bílá Třemešná – dopravní nehoda – 9. 5. 14:31
Profesionální jednotka ze Dvora Králové nad Labem a místní dobrovolná jednotka byly vyslány k dopravní nehodě, kdy došlo ke srážce cyklisty. Zraněná osoba byla předána do péče ZZS, místo zásahu si převzala policie.

Vrchlabí – požár – 9. 5. 16:35
Nedohašené ohniště likvidovali v části Podhůří profesionální a dobrovolní vrchlabští hasiči.

Hajnice – dopravní nehoda – 9. 5. 17:31
Jedno zranění si vyžádala dopravní nehoda motocyklu v katastru obce Hajnice. Na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a místní dobrovolná jednotka. Pacienta si převzala do péče zdravotnická záchranná služba, na místo přiletěl také vrtulník letecké záchranné služby. Po zajištění místa události a havarovaného motocyklu předali hasiči místo zásahu policistům.

Zlatá Olešnice – dopravní nehoda – 10. 5. 10:05
Na silnici č. 16 mezi Trutnovem a Zlatou Olešnicí došlo ke střetu dvou osobních vozidel, na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Žacléř. Tři lidé byli zraněni, z toho dva převezla ZZS do zdravotnického zařízení. Jednotky zajistily místo nehody a postaraly se o úklid vozovky.

Batňovice – požár – 10. 5. 13:41
Požár v lesním porostu likvidovalo v neděli odpoledne pět jednotek hasičů. Požár zasáhl plochu asi 30x50 m, rozšířil se z mýtiny do lesa až na lesní školku. Jednotkám se podařilo oheň zlikvidovat kolem 15:30 hod. Výše škody a příčina vzniku události jsou předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Malé Svatoňovice, Rtyně v Podkrkonoší, Úpice a Batňovice.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Adršpach

DN Adršpach 

Detailní náhled

DN Častolovice

DN Častolovice 

Detailní náhled

DN Hajnice

DN Hajnice 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, I-35 (1)

DN Hradec Králové, I-35 (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, I-35 (2)

DN Hradec Králové, I-35 (2) 

Detailní náhled

DN Kostelec n. O. II

DN Kostelec n. O. II 

Detailní náhled

DN Kostelec n. O.

DN Kostelec n. O. 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Vrchovina (1)

DN Nová Paka, Vrchovina (1) 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Vrchovina (2)

DN Nová Paka, Vrchovina (2) 

Detailní náhled

DN Podbřezí (1)

DN Podbřezí (1) 

Detailní náhled

DN Podbřezí (2)

DN Podbřezí (2) 

Detailní náhled

DN Podbřezí (3)

DN Podbřezí (3) 

Detailní náhled

DN Podbřezí (4)

DN Podbřezí (4) 

Detailní náhled

DN Podbřezí (5)

DN Podbřezí (5) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Střítež (1)

DN Trutnov, Střítež (1) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Střítež (2)

DN Trutnov, Střítež (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Střítež (3)

DN Trutnov, Střítež (3) 

Detailní náhled

DN Zlatá Olešnice (1)

DN Zlatá Olešnice (1) 

Detailní náhled

DN Zlatá Olešnice (2)

DN Zlatá Olešnice (2) 

Detailní náhled

P Adršpach (1)

P Adršpach (1) 

Detailní náhled

P Adršpach (2)

P Adršpach (2) 

Detailní náhled

P Batňovice

P Batňovice 

Detailní náhled

P Teplice n. M.

P Teplice n. M. 

Detailní náhled

TP Borek

TP Borek 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem