Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zahraniční odřady již dorazily na místa určení

Tři povodňové odřady z HZS kraje Libereckého, Jihomoravského a z Vysočiny jsou již na cestě do Středočeského kraje, kam dorazí v nejbližších chvílích. Odřady, který každý čítá 25 osob, budou nasazeny na čerpaní vody ze zatopených oblastí. Pro zasahující hasiče budou na místě tvořit zázemí kontejnery nouzového přežití a bude zde také 6 dekontaminačních stanovišť.  

Do cílových destinací už dorazily také odřady ze Slovenska a Polska. Slovenský odřad je složen ze 7 osob a obsluhuje velkoobjemové čerpadlo s výkonem 250 l/s. Nasazen je v Litoměřicích. Polský odřad je nasazen v Mělníku, čítá 8 osob a obsluhuje čerpadlo s objemem 750l/s. Každému odřadu je přidělen styčný důstojník z HZS ČR.

Na žádost Ústeckého vyslala Armáda ČR na Litoměřicko základnu, která bude během zítřka stavět stanové městečko pro dobrovolné hasiče, kteří do oblasti dorazí.

Pomoc dobrovolných hasičů bude při likvidačních pracích potřeba od začátku příštího týdne. V tuto chvíli ještě neopadla voda v této oblasti natolik, aby se mohlo s likvidací následků povodní začít. Prosíme proto jednotlivé SDH obcí, aby počkaly s vysláním svých jednotek do Ústeckého kraje prozatím do pondělí 10. 6. 2013.

Hasičský záchranný sbor i nadále realizuje humanitární pomoc, distribuuje vysoušeče a pomáhá při likvidačních pracích. S dostatečným množstvím vysoušečů je počítáno i pro Ústecký kraj, který je bude potřebovat začátkem příštího týdne.

 

 


kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem