HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Záchrana muže po pádu na skále pomocí vrtulníku

Ve čtvrtek 10. května po 19. hodině zavolal na tísňovou linku středočeských hasičů muž, který uklouzl na skále poblíž Všenor v okrese Praha-západ. 

V průběhu volání byl hovor přerušen a muži se už nebylo možné dovolat zpět. Operační středisko na místo vyslalo lezeckou skupinu a velitele čety s terénním automobilem ze stanice Řevnice, jednotku sboru dobrovolných hasičů z Dobřichovic s rychlým zásahovým automobilem a vrtulník Letecké služby PČR s leteckými záchranáři HZS Středočeského kraje.

Vzhledem k tomu, že místo nebylo určené přesně, spojil se velitel zásahu s posádkou vrtulníku a společně zahájili průzkum v přibližně popsané lokalitě. Operační důstojník si zajistil přehrání hovoru na tísňové lince pro zachycení všech podrobností a prostřednictvím operačního střediska generálního ředitelství HZS ČR vyžádal u operátora GSM sítě mimořádnou lokalizaci volajícího.

Po třiceti minutách vyhledávání se díky posádce vrtulníku podařilo hledanou osobu najít na skalním traverzu. Pomocí navijáku byl k místu spuštěn letecký záchranář, který muže zajistil. Po transportu na přístupné místo byl muž předán do péče ZZS.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem