HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Začalo přihlašování do šestého ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku 2016.

(11.5.2016) Každý rok jsou takto oceňovány a za svoji záslužnou činnost odměňovány jednotky a sbory dobrovolných hasičů za profesionálně provedené zásahy nebo preventivní činnost a práci s mládeží. 

Finalisté vedle ocenění obdrží také finanční a věcné ceny na podporu jejich hasičské činnosti. Přihlašování končí 15. července 2016. Hlasovat bude opět veřejnost.

Šestý ročník zahajuje další etapu a přináší několik příjemných a pozitivních novinek. Díky podpoře partnerů ankety je celková výše finančních darů navýšena o rovných 500 000 korun. Celkově tak finalisté na prvních až třetích místech obdrží 1 750 000 Kč. Dále obdrží věcné ceny v minimální hodnotě 600 000 Kč.

Nově budou moci jednotky a sbory do ankety nominovat či přihlásit i třetí strany. V případě jednotek to budou zástupci jejich zřizovatele a u sborů zástupci jejich krajských organizací.

Anketa má dvě kategorie

První je určena pro JSDHO (jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí) a druhá pro SDH (Sbory dobrovolných hasičů) nebo HS (hasičské sbory). Území České republiky je rozděleno do pěti srovnatelných oblastí.

Celkem tak bude v závěru roku oceněno 15 JSDHO a 15 SDH nebo HS. Posuzovaným obdobím zásahu nebo činnosti je 1. července 2015 až 30. června 2016.

Záštitu projektu udělil ministr vnitra, ministr financí i ministr zemědělství. Dále se anketa koná za podpory generálního ředitele HZS ČR, genmjr. Drahoslava Ryby, náměstka GŘ HZS ČR brig. gen. Miloše Svobody, který je současně předsedou Odborné poroty ankety a náměstka GŘ HZS ČR plk. Mgr. Bc. Slavomíra Bella, MSc. Podporu anketě vyjádřila také Asociace krajů ČR a Jihomoravský kraj.

Zájemci mohou na e-mail office@adhr.cz posílat typy a náměty akcí, které doporučují navštívit.

Více na:

http://www.pozary.cz/clanek/135774-rekordni-castkou-jednoho-a-tri-ctvrte-milionu-korun-budou-oceneni-dobrovolni-hasici-roku-2016/

Podklady: Požáry.cz

Foto: Požáry.cz

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem