HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Za požár dvoupokojového bytu v Bohumíně může malá čajová svíčka

            Pět jednotek hasičů zasahovalo v neděli 28.6.2015 odpoledne v Bohumíně (okres Karviná) u požáru dvoupokojového bytu v domě v Čáslavské ulici. Požár se obešel bez zranění, může za něj malá čajová svíčka, položená na špatném místě. Předběžná škoda je odhadována na 150 tisíc korun.
 
            V bytě v prvním patře (uživatelky v seniorském věku) dvoupatrového domu se v neděli odpoledne pohybovalo více osob. Jedna z nich zřejmě zavadila o čajovou svíčku, ukrytou ve skleněné nádobě, ta spadla a v bytě začalo hořet.
 
            Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno krátce po půl třetí odpoledne. Na místo vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Bohumíně, Karviné a Orlové, společně s nimi dvě bohumínské jednotky sboru dobrovolných hasičů - Starý Bohumín a Šunychl.
 
            Hasiči dostali oheň pod kontrolu během deseti minut, dohašování ve dvoupokojovém bytě jim zabralo půlhodinu.
 
Jen připomínám, že k požáru (nejen na konci roku) stačí v domácnostech zapálená svíčka, stojící v blízkosti bytových textilií, v nábytkových sestavách a v průvanu. Zapálenou svíčku nelze položit kamkoli a na cokoli. V každém případě by měla být umístěna na stabilní ohnivzdorné podložce v dostatečné vzdálenosti od hořlavých materiálů. Zapálené svíčky by neměly zůstávat bez dozoru. Po odchodu z domu je proto nejlepším řešením svíčky zhasnout
Odkazy do noveho okna

pozarbytsvickaBohumin (1 KI)

pozarbytsvickaBohumin (1 KI) 

Detailní náhled

pozarbytsvickaBohumin (2)

pozarbytsvickaBohumin (2) 

Detailní náhled

pozarbytsvickaBohumin (3)

pozarbytsvickaBohumin (3) 

Detailní náhled

pozarbytsvickaBohumin (4)

pozarbytsvickaBohumin (4) 

Detailní náhled

pozarbytsvickaBohumin (5)

pozarbytsvickaBohumin (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem