HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Z republikového šampionátu v požárním sportu vezeme páté místo

Od pátku 30. srpna do neděle 1. září se na Městském stadionu v Ústí nad Labem konalo 48. Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Reprezentační tým HZS Středočeského kraje obsadil v celkovém hodnocení páté místo. Oproti loňskému výsledku z Liberce si tak umístění vylepšil o dvě pozice. 


PÁTEK 30. SRPNA

Šampionát začal závodem ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku, kde člen našeho týmu Vladislav Filip, který je i v reprezentaci HZS ČR, byl díky úspěchům v průběhu sezóny jedním z adeptů na příčky nejvyšší. Vláďa nakonec po drobných chybách zapsal čas 14,69 s a skončil na 14. místě, v dvojboji byl desátý. Po věži jsme drželi 5. příčku, ale bylo to po velkém dramatu. Náš poslední závodník Martin Viktora zapsal čas 15,15 s a posunul nás před šestý Zlínský kraj, ale těsně za Vysočinu. Ta měla na 4. místě celkový čas o pouhé čtyři setiny sekundy lepší, což byla při součtu časů šesti borců velká smůla.
 

SOBOTA 31. SRPNA

V sobotu byly na programu dráhové disciplíny, to znamená běh na 100 m s překážkami a štafeta 4x100 m s překážkami. V prvním kole stovek přišlo několik chyb a do součtu jsme psali jen tři pěkné časy. Ve druhém kole kluci zabojovali a postupně náš celkový čas stahovali. Posledním pokusem se do akce opět dostal náš „žolík“ Martin Viktora, který nás výkonem 17,03 s posunul v součtu družstev na 5. místo před výběr Vysočiny.

Ve štafetě naše rychlejší čtveřice zapsala čas 56,30 s, což zase znamenalo 5. příčku v pořadí týmů. Opět jsme si ale vybrali smůlu, tentokrát v podobě ztráty jediné setiny na čtvrtý výběr HZS Plzeňského kraje.
 

NEDĚLE 1. ZÁŘÍ

Před startem královské disciplíny – požárním útokem – jsme nasbírali 15 bodů a drželi jsme průběžné 5. místo s náskokem dvou bodů na šestou Vysočinu, na čtvrtou skvadru Zlínského kraje jsme naopak dva body ztráceli. Za zmínku stojí, že obě tato družstva patří u nás v útoku v poslední době mezi nejlepší týmy. První náš pokus skončil slušným časem 22,68 s, jen byla škoda, že oba proudaři nemířili stejně přesně, protože levý proud zastavil časomíru ve skvělém čase 21,43 s. Druhým pokusem jsme se už nezlepšili a v disciplíně jsme obsadili osmou pozici. Borci z Vysočiny, kteří nás mohli v konečném pořadí přeskočit, ale předvedli až desátý útok.

Krajský výběr, který trénuje Radek Vyvial z územního odboru Kolín, se tak na letošním republikovém mistrovství umístil v celkovém pořadí na parádním 5. místě, což se naposledy povedlo v roce 2008!

Složení týmu:

Milan Tůma, Václav Říha, Josef Vlach, Martin Viktora, Jan Vyhnánek (všichni ÚO Kutná Hora), Vladislav Filip (ÚO Kolín), Miloš Ježek (ÚO Benešov), Pavel Maňas (ÚO Příbram) a Bojislav Senohrábek (ÚO Mladá Boleslav).

Podrobné výsledky a vše o mistrovství

Lukáš Novotný
vedoucí družstva
ÚO Beroun

vytisknout  e-mailem