HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Z havarovaného kamionu unikla nafta

 

Bez zranění se obešla úterní dopravní nehoda kamionu u obce Mrákotín na Jihlavsku.
 
Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 08:56 hod. K nehodě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Telč a Jihlava.

Kamion zůstal po nehodě převrácený na boku. Posádka vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Při nehodě došlo k poškození nádrží kamionu a k úniku nafty na komunikaci, louku a do potoku, který protéká zhruba pět metrů od místa nehody. Na potok a následně i na nedaleký rybník jednotky nainstalovaly norné stěny.

Hasiči nejprve proražené nádrže provizorně utěsnili speciálním tmelem a následně začali naftu postupně přečerpávat do náhradních obalů. O situaci byli informováni pracovníci České inspekce životního prostředí a pracovníci odboru životního prostředí z Telče, kteří se v průběhu zásahu dostavili na místo události.

Po dobu vyprošťování kamionu byla silnice zcela uzavřena. K částečnému obnovení provozu jedním jízdním pruhem došlo ve 14:26 hod. O necelou hodinu později byl provoz na komunikaci plně obnoven.

Pro konečnou asanaci bylo místo předáno odboru životního prostředí a specializované firmě.

Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.


 

vytisknout  e-mailem