Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výběr zásahů měsíce září

14. 10. 2021 (MF) - Ačkoli jsme byli minulý měsíc povolání k více než desetitisícům zásahů, září 2021 zůstane v naší mysli spojeno s jedním jediným. Se zásahem, kdy při výbuchu plynu v rodinném domě v Koryčanech na Zlínsku, přišli o život dva naši kolegové, kamarádi – dobrovolní hasiči, kteří byli na místo vysláni operačním střediskem k nahlášenému úniku plynu. Tato tragédie se hluboce vryla do našich srdcí. Nikdy nezapomeneme. 


 

Tragická událost v Koryčanech na Kroměřížsku si vyžádala dva lidské životy

Velitel zásahu si na místo povolal psy vycvičené pro vyhledávání v sutinách, dále ostravské kolegy zařazené do USAR týmu, speciální techniku z Jihomoravského kraje a kolegy ze Záchranného útvaru HZS ČR se speciální těžkou technikou. Po usilovném odklízení byl nalezen dobrovolný hasič, ale již bez známek života.ZLK_tragická nehoda Koryčany_hasiči v sutinách zničeného domu.jpg

Na místě zasahovalo přes 80 hasičů, kteří se podíleli na záchranných a likvidačních pracech po výbuchu. Vzhledem k závažnosti situace se na místo dostavil i generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA. O půl páté velitel zásahu rozhodl o snížení počtu sil a prostředků na místě zásahu a jednotky se začaly vracet zpět na své stanice.

Na místě zůstali profesionální hasiči z Kroměříže, ze Zlína, USAR tým a Záchranný útvar HZS ČR, kteří postupně rozebírají trosky domu pomocí pásového rypadla z Hlučína a další techniky, aby vyloučili možnou přítomnost další osoby v sutinách. Hasiči také provádí úklid ve velké části ulice, protože trosky se nacházejí i ve vzdálenosti 50 m. Lze předpokládat, že likvidační práce budou probíhat do pozdních nočních hodin. Psychologickou pomoc pozůstalým a kolegům zemřelých poskytují psychologové a interventi HZS ČR a Policie ČR.

Okolnosti výbuchu jsou v šetření vyšetřovatele hasičů a Policie ČR.

https://www.hzscr.cz/clanek/tragicka-udalost-v-korycanech-na-kromerizsku-si-vyzadala-dva-lidske-zivoty.aspx



POŽÁRY


Požár zcela zničil seník v Loužku na Chebsku

V neděli, 26. září 2021, krátce před osmou hodinou večer přijali hasiči na tísňovou linku hlášení o požáru balíků sena uskladněných v seníku v Loužku na Chebsku. Během několika následujících minut na tísňovou linku volali další oznamovatelé, kteří požár viděli i z velké dálky. Operační středisko tak vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyslalo sedm jednotek hasičů.

KVK_Požár seníku v Loužku na Chebsku-pohled na zasahujícího hasiče a hořící objekt.jpg
První jednotka hasičů byla na místě za třináct minut od nahlášení, v tu dobu již oheň zasáhl celou plochu seníku, požárem se propadla střecha a část zdí. Navíc v zadní části objektu bylo požárem poškozené vedení elektrické energie. Seník je samostatně stojící objekt, s ohledem na rozvoj požáru, zasažení celého objektu a již prakticky zničené stavby seníku rozhodl velitel zásahu, že balíky slámy nechá kontrolovaně vyhořet. Hasiči tak chránili okolí požáru, na místě zůstali celou noc a kontrolovali vyhoření balíků. Do ranních hodin vyhořela většina z uskladněných balíků sena, i zbytek nechávají hasiči kontrolovaně dohořet, na místě stále zůstávají minimálně do úterního rána. V seníku bylo uskladněno podle majitele 800 balíků slámy. Příčiny a výše škody je v šetření.


Zasahující jednotky: HZS Cheb, HZS SŽ Cheb, HZS Sokolov, JSDH Skalná, JSDH Hazlov, JSDH Kynšperk, JSDH Cheb Háje.

https://www.hzscr.cz/clanek/pozar-zcela-znicil-senik-v-louzku-na-chebsku.aspx



Při požáru v Chlumci nad Cidlinou byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu

V neděli, 12. září 2021, přibližně v 15:30 přijalo operační středisko HZS Královéhradeckého kraje hlášení o požáru střechy jednoho z opuštěných domů v areálu v ulici Boženy Němcové v Chlumci nad Cidlinou.

Na místo byly vyslány nejprve jednotky z druhého stupně požárního poplachu. Po počátečním průzkumu si velitel zásahu vyžádal další síly a prostředky, a to zejména velkokapacitní cisterny, došlo tak k navýšení na 3. stupeň požárního poplachu.

Intenzita požáru byla tak velká, že došlo k rozšíření na střechy čtyř dalších objektů. Tyto byly naštěstí nevyužívané. Místo zásahu bylo rozděleno na dva úseky, zasahovalo zde celkem 15 jednotek hasičů. V rámci mezikrajské výpomoci byla vyžádána také pomoc jednotek ze Středočeského kraje. Hasiči museli vést hasební zásah z vnějšku, pohyb uvnitř zasažených budov by byl pro ně kvůli značnému poškození střešních konstrukcí nebezpečný. Dále se zasahující jednotky soustředily na ochranu a ochlazování okolních domů.

V 19:13 hodin byl požár lokalizován. Kolem 22. hodiny došlo k redukci sil a prostředků na místě události. Už v nočních hodinách byly síly a prostředky na místě zásahu redukovány, požářiště bylo pod naší kontrolou celou noc.

Likvidace požáru byla nahlášena následující den  po 13. hodině. Celkově zasahovalo na místě události 15 jednotek hasičů. Na základě ohledání požářiště a po upřesnění se zástupci majitelů byla škoda odhadnuta na 5 milionů korun. 

Zasahující jednotky: HZS Nový Bydžov, Hradec Králové, Hradec Králové – Pražská, JSDH Chlumec nad Cidlinou, Nové Město nad Cidlinou, Lovčice, Nový Bydžov, Kosice, Klamoš, Skřivany, Králíky, Chudeřice, Jednotky ze SČK: HZS Kolín, JSDH Žiželice a Týnec nad Labem.  Zálohu na hradecké stanici a vlastní zbrojnici držely pro případ jiné mimořádné události dobrovolné jednotky města HK (Třebeš, Plačice).

https://www.hzscr.cz/clanek/pri-pozaru-v-chlumci-nad-cidlinou-byl-vyhlasen-3-stupen-pozarniho-poplachu.aspx



Statek v Hradci Králové – Kuklenách zachvátil požár

Ve čtvrtek, 9. září 2021, krátce před 10. hodinou dopoledne přijalo krajské operační a informační středisko HZS Královéhradeckého kraje tísňové volání, které ohlašovalo požár statku v ulici Zelená v královéhradecké části Kukleny.

Operační důstojník vyslal na místo zásahu postupně sedm jednotek požární ochrany. Vzhledem k tomu, že na sebe hospodářská a obytná část objektu navazovaly, plameny se rozšířily ze stodoly i na střechu nad celou obytnou částí. K zasažení vnitřních obytných prostor naštěstí nedošlo. Na likvidaci požáru nasadily jednotky několik vodních proudů, hasily ze všech stran budovy. Hasební zásah probíhal za použití dýchacích přístrojů. Na místě byly jednotky s asi desítkou cisteren, automobilovým žebříkem, a aby byl dostatek dýchací techniky, přijel protiplynový kontejner se zásobou přístrojů a tlakových lahví.KHK_Požár statku v Kuklenách.jpg

Lokalizaci požáru ohlásil velitel zásahu před polednem, dále pracovali hasiči na vyskladnění sena, rozebírání ohořelých konstrukcí a likvidovali lokální ohniska. Na pomoc s vyvážením sena, kterého bylo ve stodole uskladněné velké množství, byl povolán manipulátor. Cestou operačního střediska si velitel zásahu vyžádal také statika, který zhodnotil stav požárem zasaženého objektu.

Při události nebyl nikdo zraněn, všichni lidé se stihli dostat včas ven. Ve stodole bylo několik hospodářských zvířat, žádný úhyn však hasiči neevidují, zvířata se podařilo zachránit. Na místě spolupracovaly jednotky požární ochrany s Policií ČR a veterinární správou.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolné jednotky Plačice, Plácky, Březhrad, Třebeš a Lhota pod Libčany. Dobrovolní hasiči z Malšovic a Malšovy Lhoty drželi zálohu pro případ jiné mimořádné události.

Celou noc dohlížely na požářiště dobrovolné jednotky. Následující den (v pátek 10. září) hasiči pomohli s nouzovým zastřešením obytné části zasaženého objektu. Střechu provizorně zaplachtovali, aby do ní nezatékalo, než bude opravena. Vyšetřovatelé provedli ohledání požářiště, příčina se stále zjišťuje.

https://www.hzscr.cz/clanek/statek-v-hradci-kralove-kuklenach-zachvatil-pozar.aspx



Požár domu v Bozkově

V pondělí, 6. září 2021, krátce před půlnocí přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje HZS LIK) informaci o požáru domu v Bozkově. 

Po příjezdu první jednotky na místo události velitel zásahu (VZ) průzkumem zjistil, že se jedná o požár domu, který se rozšířil i na střešní konstrukci. S postupným dojezdem jednotek z druhého stupně požárního poplachu hasiči do hasebních prací nasadili celkem 4 vodní proudy na třech úsecích.

Na jednom z úseků probíhalo hašení střechy  za pomoci automobilového žebříku ze stanice HZS Semily. Po lokalizaci požáru, kterou VZ nahlásil po cca 2 hodinách od příjezdu první jednotky, hasiči v dýchací technice dohledávali a dohašovali skrytá ohniska až do ranních hodin. Po likvidaci požáru VZ předal místo události zástupci majitele a nařídil dohlídku nad požářištěm, kterou zajistila místní jednotka. Osobu, která se nacházela v místě události, odvezla z důvodu potřeby léků ZZS LIK do nemocnice.

Vyšetřovatel požárů stanovil předběžnou výši škody na 5.000.000 Kč a uchráněné hodnoty na 1.000.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na lednici.

Na místě zasahovaly jednotky stanice HZS Semily a JSDHO Semily, Vysoké nad Jizerou, Benešov u Semil, Železný Brod, Bozkov a Košťálov

https://www.hzscr.cz/clanek/pozar-domu-v-bozkove.aspx



DOPRAVNÍ NEHODY



Zasahovali jsme u nehody tramvaje a osobního vozu

Ve čtvrtek, 9. září 2021, dopoledne vyslalo operační středisko HZS Jihomoravského kraje hasiče k dopravní nehodě s vyproštěním v centru Brna. 

JMK_DN tramvaje a osobního vozu_vyprošťování zaklíněného řidiče.jpg
Krátce po půl deváté ráno přijali hasiči oznámení o střetu osobního auta s tramvají v Brně na ulici Lidická. Nehoda se stala jen pár desítek metrů od hasičské stanice a jednotka proto na místo dorazila přibližně za dvě minuty od vyhlášení poplachu.  

Hasiči zjistili, že uvnitř havarovaného vozu je zaklíněný řidič. Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení muže během 15 minut vyprostili a předali plně do péče posádce ZZS. 

Provoz byl v místě dočasně zastaven. Hasiči následně odtlačili vozidlo mimo komunikaci a uklidili povrch vozovky.  V 9:25 hod. předal velitel zásahu místo Policii ČR k dalšímu šetření. 

https://www.hzscr.cz/clanek/zasahovali-jsme-u-nehody-tramvaje-a-osobniho-vozu.aspx



Dodávka s autobateriemi havarovala pod most. Hasiči řešili únik kyseliny

U dopravní nehody dodávky na D1 u Stříbrnic na Přerovsku zasahovali v úterý, 7. září 2021, dopoledne hasiči z HZS Olomouckého kraje. Automobil sjel mimo dálnici a havaroval pod most. 

Hasiči vůz zajistili stabilizačními klíny a válci a zraněného řidiče vyprostili pomocí hydraulických nástrojů. Využili rozpínáky, nůžky i střihače pedálů. Následně řidiče předali do péče záchranářům LZS a asistovali jim při transportu pacienta do vrtulníku.

Dodávka převážela náklad autobaterií, které se po nehodě vysypaly a rozbily. Na plochu o velikosti zhruba 50x5 metrů z nich unikla kyselina. Na místě bylo nutné využít chemický speciál. Hasiči poničené autobaterie z vozovky a jejího okolí posbírali a uložili mimo komunikaci. Místo nehody protipožárně zabezpečili a po celou dobu pracovali v ochranných oblecích. Po dobu zásahu byl provoz na komunikaci částečně omezen.

Na místě události zasahovaly tři jednotky, a to ze stanice Kojetín a Přerov a jedna jednotka z HZS ZLK ze stanice Kroměříž. K zásahu byl přivolán též orgán životního prostředí, s nímž hasiči únik chemických látek a sanaci zasaženého místa konzultovali.

https://www.hzscr.cz/clanek/dodavka-s-autobateriemi-havarovala-pod-most-hasici-resili-unik-kyseliny.aspx



Při nárazu vozu do posezení u restaurace zraněny dvě osoby

Tři minuty před osmou hodinou večerní v úterý, 7. září 2021, vyslal operační důstojník HZS Zlínského kraje dva cisternové automobily profesionálních hasičů ze stanice Zlín k hlášené dopravní nehodě osobního automobilu a chodce do Želechovic nad Dřevnicí. Podle přijatých informací se sražená osoba nacházela pod vozidlem. 

Hasiči byli na místě do šesti minut. Jak bylo velitelem zásahu potvrzeno, osobní automobil zde havaroval do posezení u restaurace, kde se v té době nacházelo několik osob. Dvěma zraněným osobám hasiči okamžitě poskytli první předlékařskou pomoc a asistovali zdravotníkům také při jejich transportu do vozidel zdravotnické záchranné služby. Vyproštění zraněných naštěstí nebylo nutné.

Proškolení příslušníci HZS kraje následně poskytli na místě přítomným svědkům i první psychickou pomoc. Po zadokumentování události policií a provedení úklidu se jednotka ve 21:19 hodin vrátila zpět na svou základnu.

https://www.hzscr.cz/clanek/pri-narazu-vozu-do-posezeni-u-restaurace-zraneny-dve-osoby.aspx



TECHNICKÁ POMOC



Hasiči zachraňovali chlapce ze stromu

Patnáctiletého chlapce a jeho dron zachraňovali v pondělí, 21. září 2021, večer ze stromu hasiči v Karlových Varech.

Malý dron uvízl v koruně stromu, chlapec se nejprve rozhodl na strom vylézt a dron si sundat sám. Ve výšce asi pěti metrů se ale chlapci zasekla noha ve větvích a nedokázal již sám ani postupovat dál nahoru, ani slézt dolů. Přivolaní hasiči chlapce s použitím žebříku dostali bezpečně na zem, poté s použitím lezecké techniky dostali z koruny stromu i dron. Chlapec byl v pořádku a nebylo nutné na místo volat záchrannou službu.

https://www.facebook.com/hzskvk/posts/4288609524592395



Ve Zbůchu došlo k masivnímu úniku plynu

Ve Zbůchu na Pardubicku došlo dne 19. září 2021 ráno k úniku zemního plynu z nadzemního zásobníku. Na místo vyjelo pět hasičských jednotek a laboratoř Třemošná.

PLK_únik plynu z nadzemního zásobníku_do textu.jpgHasiči provedli protipožární opatření, měření koncentrací a evakuovali perimetr o poloměru cca 100 m. Občanům z této oblasti byl zajištěn azyl v místní hasičské zbrojnici, kde se o ně postarala JSDH Zbůch. Velení zásahu spolupracovalo při řešení této mimořádné události s vedením obce, Plynárenskou pohotovostní službou, PČR a dodavatelem zásobníku, který na místo poslal technika, jenž zajistil opravu technologie.

Po krátkodobém přerušení dodávky plynu byl postupně provoz obnoven. Nikdo z 29 evakuovaných neměl zdravotní obtíže. Po dobu zásahu byla uzavřena pro veškerý provoz Plzeňská ulice. Po čtrnácté hodině se občané mohli vrátit do svých domovů.

https://www.hzscr.cz/clanek/hzs-plzenskeho-kraje-menu-informacni-servis-zpravodajstvi-2021-zari-ve-zbuchu-doslo-k-masivnimu-uniku-plynu.aspx



Znečištěná řeka Chrudimka a uhynulé ryby

Na řece Chrudimce, přesně u obce Vítanov pod čističkou, zasahovaly v neděli, 5. září 2021, celé odpoledne dvě jednotky hasičů.

Došlo zde k úhynu desítek kusů ryb. Látka, která neštěstí způsobila, je zatím neznámá. Na hladině nebyly žádné známky znečištění. Hasiči odebrali vzorky vody, ale také uhynulé ryby. I když na hladině nebyly žádné známky znečištění, přesto byly nataženy norné stěny.  Pod mostem ve Vítanově byly odchyceny všechny mrtvé ryby. Hasiči po celou dobu zásahu spolupracovali s pracovníky životního prostředí, Povodí Labe, starostou obce, pracovníky Vodovodů a kanalizací, policisty i rybářským svazem.

https://www.hzscr.cz/clanek/znecistena-reka-chrudimka-a-uhynule-ryby.aspx



Likvidace nebezpečného hmyzu

Jen za páteční dopoledne (3. září 2021) hasiči z HZS Plzeňského kraje vyjeli k pěti likvidacím nebezpečného hmyzu.

Prioritou je samozřejmě ochrana zdraví a životů našich občanů. Nicméně hasiči z Plzeňského kraje ve svém facebookovém příspěvku podotkli, že je potřeba také smeknout před neuvěřitelnými schopnostmi hmyzu budovat velkolepá architektonická díla, jakým bylo jedno z likvidovaných hnízd sršní.

https://www.facebook.com/HZSPk/posts/6689220941103818



Ostravští hasiči likvidovali v noci únik persterilu

Dvě jednotky profesionálních hasičů z HZS Moravskoslezského kraje zasahovaly v noci na pátek, 3. září 2021, ve skladovací hale průmyslového areálu v Ostravě-Hrabové, kde došlo k úniku většího množství perestrilu, tedy silného dezinfekčního přípravku s kyselinou peroxyoctovou, a vycházel odtud bílý dým. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Do Hrabové vyjely ve čtvrtek po desáté hodině večerní dvě jednotky HZS MSK ze stanic Jih a Zábřeh, a to celkem 6 vozidly, mj. i s kombinovaným hasicím automobilem Scania, chemickým automobilem MB Sprinter a protiplynovým automobilem MB Sprinter.

Dvě skupiny hasičů se po měření pomocí lakmusových papírků převlékly do ochranných protichemických oděvů a začaly uniklou dezinfekci ředit proudy vody. Tu pak „vystěrkovali“ ven – do záchytné havarijní jímky. Zásah trval dvě hodiny, na závěr prošli hasiči dekontaminací.

https://www.hzscr.cz/clanek/ostravsti-hasici-likvidovali-v-noci-unik-persterilu.aspx




A NA ZÁVĚR 2 RADY 

... mějte pod kontrolou zvědavé domácí mazlíčky a rozpálený olej na plotně



Pes bez dozoru zapnul sporák, v bytě pak začalo hořet

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásilo operační středisko ve středu, 11. září 2021, dopoledne po přijetí oznámení, že hoří v bytě v sedmipatrovém domě v Sokolově. První jednotka hasičů na místě zjistila, že se jedná o požár v prostoru kuchyně, který se nestihl rozšířit a likvidace tak byla provedena během několika minut. Nikdo nebyl zraněný a škoda způsobená požárem není vysoká. Mnohem více kurióznější je zjištěná příčina tohoto požáru. Majitel bytu má instalovanou kameru, přes kterou může kdykoliv sledovat, co se uvnitř bytu děje. Ze záznamu této kamery zjistil vyšetřovatel požárů, že příčinou je pes, který dokázal zapnout sporák. Na záběru je vidět, jak jeden ze dvou psů v bytě se snaží nejspíš něco sebrat na vypnutém spotřebiči, přitom se mu podaří tento sporák zapnout. Volným rozvojem tepla poté začne hořet plastové nádobí na spotřebiči a oheň se rozšířil i na část dalšího vybavení kuchyně. V tu chvíli již ale sousedé cítili kouř z bytu, zalarmovali hasiče a požár se tak rychle podařilo dostat pod kontrolu.

Zjištěná a na záznamu zdokumentovaná příčina ukazuje, že i takto může vzniknout požár. Bytové požáry přitom patří k událostem, kde vzniká velká škoda a je ohrožené značné množství osob. Neopatrnost, i ta nechtěná, velmi často vede ke vzniku mimořádné události. Pokud jsou stejně jako v tomto případě v bytě ponechána zvířata bez dozoru, je nutné zajistit byt a vše v něm, aby se v maximální míře zamezilo vzniku požáru či jiné mimořádné události. Spotřebiče bývají vybavené elektronickými zámky, které nedovolí nechtěné zapnutí, je potřeba tuto ochranu používat. Velmi efektivním prostředkem, který sice nezabrání vzniku požáru, ale dokáže včas upozornit na vznikající požár, jsou detektory. Právě včasné zpozorování a ohlášení požáru může zabránit rozšíření a tím i velkým škodám či dokonce zranění.

https://www.facebook.com/hzskvk/videos/589418109082360/


 

Hořící olej na pánvi NIKDY nehaste vodou nebo vodním hasicím přístrojem

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár v kuchyni domu v Hlinsku. Žena chtěla připravit hranolky, nalila si asi 750 ml oleje do hrnce a přikryla ho pokličkou. Zhruba po pěti minutách pokličku z hrnce odkryla a v tu chvíli se z hrnce vyvalil kouř a vyšlehly plameny. Žena nenechala hrnec bez dozoru. Bohužel se lekla, popadla jiný hrnec s vodou a nalila na hořící olej. A to byla osudová chyba. V ten okamžik se vznítila část kuchyňské linky.  Žena vzala děti i psa a utekla s nimi do bezpečí. Kamarádka poté zavolala hasiče. Ti požár uhasili, a ještě termokamerou zkontrolovali kuchyň i digestoř, aby nedošlo k opětovnému vznícení. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 1,5 milionu korun. Naštěstí se celá událost obešla bez zranění.

Statistika je neúprosná a prozrazuje, že každý pátý požár v České republice vznikne v domácnosti a nejčastěji právě v kuchyni při přípravě jídel. Většinou je to ve zmatku, když někdo do rozpáleného tuku nalije vodu. Oheň se v tu chvíli doslova rozprskne po místnosti a hořet začne všechno široko daleko. Reakce má charakter fyzikálního výbuchu. Každá vodní kapka okamžitě zvětší svůj objem a exploduje. Proto se oheň nejen rozšíří, ale také mnohdy popálí člověka po celém těle.

Hasiči radí:

  • nikdy nenechávejte připravované jídlo bez dozoru, pokud jsou zapnuty spotřebiče,
  • horký olej na pánvi NIKDY nehaste vodou nebo vodním hasicím přístrojem,
  • nejednejte unáhleně a impulzivně,
  • nejprve vypněte přívod energie (elektřina, plyn),
  • pokud nemáte k dispozici hasicí roušku nebo hasicí přístroj, můžete použít improvizované prostředky, například: nehořlavý sypký materiál (sůl, hlína z květináče), mokrou utěrku nebo hadr, pokličku, pečicí plech.

Pro rychlejší zjištění požáru ve vaší domácnosti vám může pomoci autonomní hlásič požáru, pro jeho likvidaci speciální hasicí přístroj pro hašení jedlých olejů a tuků (třída F).

https://www.hzscr.cz/clanek/horici-olej-na-panvi-nikdy-nehaste-vodou-nebo-vodnim-hasicim-pristrojem.aspx



Mgr. Michaela Farníková
pracoviště KOM
MV-GŘ HZS ČR


Zdroj:
HZS Jihomoravského kraje
HZS Plzeňského kraje
HZS Karlovarského kraje
HZS Libereckého kraje
HZS Moravskoslezského kraje
HZS Olomouckého kraje
HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

ZLK_tragická nehoda Koryčany_hasiči v sutinách zničeného domu

ZLK_tragická nehoda Koryčany_hasiči v su... 

Detailní náhled

KVK_Požár seníku v Loužku na Chebsku-pohled na zasahujícího hasiče a hořící objekt

KVK_Požár seníku v Loužku na Chebsku-poh... 

Detailní náhled

KHK_Požár statku v Kuklenách

KHK_Požár statku v Kuklenách 

Detailní náhled

LIK_hasiči likvidují požár RD v Bozkově_pohled na hořící objekt a hasiče zasahující z plošiny

LIK_hasiči likvidují požár RD v Bozkově_... 

Detailní náhled

JMK_DN tramvaje a osobního vozu_vyprošťování zaklíněného řidiče

JMK_DN tramvaje a osobního vozu_vyprošťo... 

Detailní náhled

OLK_DN dodávky s autobateriemi_hasiči v ochranných oblecích likvidují následky úniku kyseliny z autobaterií

OLK_DN dodávky s autobateriemi_hasiči v ... 

Detailní náhled

KVK_hasiči pomáhají chlapci dostat se bezpečně ze stromu na zem

KVK_hasiči pomáhají chlapci dostat se be... 

Detailní náhled

MSK_Únik persterilu_hasiči v protichemických oděvech ředí vodou uniklou nebezpečnou látku

MSK_Únik persterilu_hasiči v protichemic... 

Detailní náhled

PLK_hasiči provádí protipožární opatření při úniku plynu z nadzemního zásobníku

PLK_hasiči provádí protipožární opatření... 

Detailní náhled

PLK_pohled na sršní hnízdo

PLK_pohled na sršní hnízdo 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem