Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičská fontána Praha 2018

Více než 1 000 hasičů ze všech krajů České republiky zamíří do hlavního města, aby zde vzdali poctu československému státu a na motivy symfonické básně Vltava z cyklu Má Vlast společně vytvořili největší hasičskou vodní fontánu na světě. Vltava se díky hasičským stříkačkám doslova vzedme do vzduchu a za doprovodu světel a hudby vytvoří unikátní a dosud nevídaný vizuální zážitek, kdy se před diváky odehraje světelný koncert a vodní balet několika tisíců kubických metrů vody v jednom okamžiku. 

SOBOTA 2. ČERVNA 2018
22:00 HODIN
RAŠÍNOVO A HOŘEJŠÍ NÁBŘEŽÍ
JIRÁSKŮV A PALACKÉHO MOST
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA


"Hasiči - Páni živlů"
Hasiči se po staletí utkávají s dvěma nejvýznamnějšími přírodními živly: ohněm a vodou. Vltava se v sobotu 2. června 2018 přesně ve 22.00 hodin stane místem, kde hasiči společně, bez ohledu na to, jestli jsou to hasiči dobrovolní nebo profesionální, z Čech, Moravy nebo Slezska, ovládnou pod taktovkou dirigenta gigantické množství vody a vytvoří unikátní umělecké dílo.

Oslavte spolu s nimi a dalšími přáteli významné výročí české státnosti, prožijte slavnostní den plný akce a odneste si zprávu o tom, že Česká republika je díky svým hasičům v těch nejlepších rukou.

Podstatou akce je uspořádání „živé“ vodní fontány tvořené věcnými prostředky požární ochrany (požární čerpadla, požární hadice, požární proudnice), jejíž jednotlivé kompaktní vodní proudy budou obsluhovat uniformovaní hasiči v duchu hudební choreografie za podpory světelných efektů.

V roce 2018 budou probíhat po celé republice oslavy na téma 100 let české státnosti a této příležitosti je snahou využít pro uspořádání hasičské akce republikového významu, kdy cílem akce Hasičská fontána Praha 2018 je propagace práce hasičstva České republiky tak trochu jinak. Každý hasič je hrdý na to, co dělá. Každodenní prací naplňuje motto: "Bližnímu ku pomoci, vlasti ku prospěchu a sobě ku cti". Prestiž hasičů je občanskou veřejností vnímána jako velmi vysoká. Účast jednotlivých hasičských družstev na akci Hasičská fontána Praha 2018 bude organizována rovnoměrným výběrem ze všech okresů České republiky. K zajištění celé akce je dle předběžného scénáře zapotřebí vyslat cca 200 družstev. V Praze budou tedy zastoupeny a propagovány kraje a okresy z celé České republiky.

Více informací k organizaci akce: http://www.hasicskefontany.cz/Praha

Fotografie hasičské fontány na akci Hasičské slavnosti Litoměřice z roku 2017: http://www.hzscr.cz/fotogalerie/fontana-a-ohnostroj.aspx?q=Y3BpPTE%3d

Mediální kontakt za HZS ČR:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

kudyznudy-RGB.jpg

vytisknout  e-mailem