HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vznik požáru včas zaregistrovala signalizace. Aktualizace

Dvě jednotky hasičů likvidovaly požár prachů v odlučovači sila výrobního závodu v Zašové na Vsetínsku. 

Na základě hlášení požární signalizace jednoho z objektů výrobního závodu v obci Zašová byl v 07:40 hodin vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí a následně i hasičům místní dobrovolné jednotky.
 
Po příjezdu profesionálních hasičů na místo a provedení průzkumu bylo zjištěno, že došlo k hoření prachů v odlučovači sila na piliny. Čidla požární signalizace aktivoval kouř, který pronikl do objektu. Ještě před příjezdem hasičů byli na místě zaměstnanci společnosti. Vzhledem k nepřístupnosti místa hoření a obavě, že by po rozebrání odlučovače mohlo vlivem přísunu vzduchu dojít k rychlému rozhoření, vyčkali ze zásahem na příjezd povolaných jednotek.
 
Hasiči provedli rozebrání plechové konstrukce odlučovače a  prolití jeho vnitřní části vodou. V 09:16 hodin byl požár zlikvidován. Jeho rozšíření na silo nebo další části objektů se podařilo zabránit. Na místě události byla ponechána místní dobrovolná jednotka, která bude provádět stanovenou dohlídku.
 
Příčinou vzniku požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů, který byl na místo povolán. Výše způsobené škody a hodnoty uchráněného majetku budou vyčísleny ve spolupráci se zástupci společnosti.
 
14:00 hodin
Vzniklá škoda byla vyčíslena na 300.000,- Kč. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v hodnotě asi 1 500.000,- Kč.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem