HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář přinesl novinky v požární prevenci

Příslušníci oddělení prevence HZS LK (oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin požáru) již podesáté letos pořádali vlastní seminář s názvem „NOVÉ PŘEDPISY V OBLASTI POŽÁRNÍ BEZPEČNOSTI STAVEB". 

Seminář se uskutečnil ve spolupráci s Oblastní kanceláří České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě dne 5. června 2019 v přednáškovém sále Krajské nemocnice Liberec a.s.

Vzhledem k menšímu množství novinek v oblasti požární prevence upustilo oddělení prevence HZS LK v loňském roce od pořádání tohoto semináře. Pro letošní rok se již podařilo nashromáždit takové množství pokladů, aby vydaly na celodenní odbornou akci. Milým překvapením byl počet účastníků, kteří i po roční pauze znovu navštívili odborný seminář v počtu celkových 131 posluchačů.

Velký dík patří Krajské nemocnici Liberec a.s., která již posedmé bezplatně poskytla svůj přednáškový sál a bez jejíž pomoci by se tento seminář ve svých dnešních parametrech nemohl uskutečnit. Nelze opomenout služby KNL Cateringu, který pro všechny účastníky i přednášející připravil výborné občerstvení. V prvních ročnících semináře byla pořádána jen dopolední část pro projektanty požární bezpečnosti. Od roku 2013 byl přidán i odpolední blok pro osoby odborně způsobilé a techniky v požární ochraně. Letošní účast v obou blocích byla velmi vysoká a předčila všechna očekávání. Je to pro HZS LK velkým hnacím motorem k tomu, abychom se pokusili udržet nastartované tempo a kvalitu našich prezentací.

Seminář dále podpořily společnosti

WARD Safety, s.r.o.

a UNIARCH CZ, spol. s r.o.,

kterým tímto velice děkujeme. Zároveň patří dík také všem interním i externím přednášejícím. Zejména panu Ing. Petru Boháčovi z Plzně, který už poněkolikáté přednesl prezentaci novinek z kodexu požární bezpečnosti staveb přímo z pozice jejího autora, což absolutní většina projektantů velmi ocenila. Všem přednášejícím velmi děkujeme za Vaše příspěvky a budeme se těšit na další spolupráci na dalším ročníku semináře snad znovu hned za rok v červnu 2020.

Foto: HZS LK, kpt. Ing. Radek Poloprutský

Autor: kpt. Ing. Kateřina Štajncová

Obrázky k článku

1.jpg1.jpg2.jpg2.jpg3.jpg3.jpg4.jpg4.jpg

5.jpg5.jpg6.jpg6.jpg

vytisknout  e-mailem