Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výzva pro dobrovolné hasiče

8. 6. 2013 (Nicole Zaoralová) - Během posledních hodin dorazilo do postižených oblastí, hlavně kraje Ústeckého a Středočeského, velké množství jednotek SDH obcí. Jejich příjezd je ale neorganizovaný a v tuto chvíli hlavně předčasný. Bohužel ještě neopadla voda v této oblasti natolik, aby se mohlo s likvidací následků povodní začít. Ani evakuovaní lidé se ještě nemohou vrátit do svých domovů. Svým příjezdem dobrovolní hasiči situaci na místě spíše komplikují, protože zatím není práce, při které by mohli být nasazeni a stávají se zátěží pro ostatní zasahující složky, protože se o ně musí někdo postarat. 

Prosíme proto jednotlivé SDH obcí, aby počkaly s vysláním svých jednotek do Ústeckého kraje prozatím do pondělí 10. 6. 2013.

„Velice si vážím práce dobrovolných hasičů, jejich nabídky pomoci v zasažených oblastech Ústeckého kraje, ale v současné době díky tomu, že hladina řeky nemá tak rychlý pokles, nedokážeme využít veškeré síly a prostředky, které samovolně najíždějí do postižené oblasti. Do této chvíle nebyly nasazeny ani dobrovolné jednotky z Ústeckého kraje.“ Říká ředitel HZS Ústeckého Kraje plk. Ing. Roman Vyskočil.

Pomoc dobrovolných hasičů bude velmi potřeba, jakmile voda opadne a začne obnova postižených oblastí. To ale nebude dříve než zítra večer, spíš až zítra ráno.

„Pokud nabízíte svou pomoc, hlaste se na operační střediska příslušných krajů. Operační středisko HZS Ústí nad Labem si tyto jednotky organizovaně vyžádá podle potřeby a nasadí je v souladu s realizací likvidačních, úklidových prací.“ Dodává plk. Vyskočil.

 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem