HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výstraha se potvrdila, hasiči zasahovali ve Zlínském kraji celou noc.

(11. 8. 2017) Náročnou noc dnes zažili příslušníci na krajském operačním středisku a ještě náročnější pak členové jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v celém Zlínském kraji. 

V nočních hodinách se krajem přehnala bouřka s velmi silným větrem, která zaměstnala desítky hasičů. Od 22:00 hodin do 7:00 ráno vyjížděli hasiči k 64 událostem. Nejčastějším důvodem bylo odstranění nebezpečných stromů, nebo uvolněných plechů. V několika případech se jednalo o závažnější události, při kterých byla poškozena celá střecha domu.

Počty výjezdů podle okresů (rozmezí 22:00-7:00 hodin):

Kroměříž: 21  

Uherské Hradiště: 20

Zlín: 18

Vsetín: 5

Nejzávažnější byla situace v obci Morkovice-Slížany, kde došlo vlivem silného větru k poškození asi 15 střech rodinných domů, potrhání drátů elektrického napětí a pádu velkého počtu stromů. V jednom případě bylo nutné ve spolupráci se starostou obce zajistit také náhradní ubytování starší osobě.

Netradiční zásah čekal na hasiče na samotě nedaleko Slavkova pod Hostýnem, kde došlo k pádu stromu a tím zablokování vchodu do chatky. Uvnitř se nacházely dvě dospělé osoby s dětmi, kterým ven pomohli až přivolaní hasiči s motorovou pilou. 

V celkovém součtu s večerními výjezdy (samostatný článek zde) zasahovali hasiči v kraji od večera do ranních hodin u necelých 80 případů, způsobených silným větrem.

Foto: HZS Zlínského kraje, Hasičský sbor města Karolinka.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem