HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výstraha meteorologů se vyplnila, hasiči zasahovali u 113 událostí spojených s výstrahou silného větru

Od pátečního dne až do pondělní sedmé hodině ranní vyjížděli hasiči v Libereckém kraji ke 113 událostem, spojeným s velmi silným větrem. Vydaná výstraha meteorologů se tak v Libereckém kraji vyplnila. 

Od sobotních ranních hodin proto byly na nohou jak profesionální, tak dobrovolné jednotky v celém kraji. Nejhorší situace byla na Liberecku, konktrétně v ORP Frýdlant a v ORP Liberec, kde hasiči řešili celkem 89 událostí.

Jednalo se zejména o popadané stromy a větve přes komunikaci, které bránily plynulému provozu nebo popadaly na dráty el. vedení. Stromy a větve padaly i v okolí železních tratí nebo na zaparkované automobily. V několika případech se jednalo také o poškozené nebo utržené střešní krytiny budov nebo domů. Poryvy větru poškodily například střechu bývalého textilního areálu v Jindřichovicích pod Smrkem. Silný vítr utrhl a odfoukl střechu, která zůstala viset na přilehlém stromě. Bezpečně sundat ji museli až přivolaní hasiči.

Vítr lámal stromy a větve také v ostatních částech kraje. Kromě Liberecka zasahovali hasiči také na Jablonecku, kde silný vítr zaměstnal hasiče v 11 případech. Na Českolipsku, během víkendu řešily dobrovolné a profesionální jednotky 7 událostí. Na Semilsku vyjeli hasiči k 6 událostem.

celkem 113
Liberecko 89
Jablonecko 11
Českolipsko 7
Semilsko 6

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

hzslkhzslk

utržená střešní kritina Jindřichovice p. Smrkemutržená střešní krytina Jindřichovice p. Smrkem

utržená střešní kritina Jindřichovice p. Smrkemutržená střešní krytina Jindřichovice p. Smrkem

vytisknout  e-mailem