HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vysočinu od pátku trápil déšť, hasiči v kraji zasahovali u téměř tří desítek událostí v souvislosti s počasím

U 27 událostí zasahovali v pátek a o víkendu hasiči na Vysočině v souvislosti s počasím. Nejčastěji čerpali vodu ze zatopených sklepů rodinných domů a čistili ucpané kanalizace. V několika případech také odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí jsme za uplynulé tři dny zaznamenali na Třebíčsku, naopak na Havlíčkobrodsku nemuseli hasiči v souvislosti s počasím zasahovat vůbec.  

V pátek po jedné hodině odpoledne vyhlásil starosta obce Dobronín druhý stupeň povodňové aktivity na potocích Zlatý a Mlýnský. Místní jednotka sboru dobrovolných hasičů stav hladiny na tocích v obci  neustále monitorovala, zasahovat hasiči nemuseli. Stav bdělosti byl odvolán v sobotu dopoledne.
 
Pod neustálou kontrolou hasičů byla také řeka Balinka ve Velkém Meziříčí, kde hrozilo její vylití z koryta.
 
V rámci mezikrajské výpomoci pomáhali hasiči v sousedním Jihomoravském kraji, který déšť zasáhl mnohem více než Vysočinu.  Profesionální hasiči z Moravských Budějovic v sobotu čerpali vodu ze zatopených domů v Hostimi. V neděli pomáhali v Ctidružicích, Černíně a znovu i v obci Hostim

vytisknout  e-mailem