HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezdy hasičů na Žďársku od 07.00 hod čtvrtka 17. dubna 2014 do 07.00 hod pátku 18. dubna 2014

Hasiči na Žďársku zasahovali u několika nehod. Jedna z nich skončila tragicky.  

 
Ve 14.20 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci za Velkou Bíteší ve směru na Náměšť nad Oslavou. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Velké Bíteše. Při nehodě se zranili dva lidé. Po nezbytném ošetření na místě události je zdravotníci převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a případnému úniku provozních kapalin.
 
Ve 14.40 hod vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina jednotky profesionálních hasičů ze stanic Velké Meziříčí a Velká Bíteš k ohlášené dopravní nehodě tří osobních aut na 162. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a odtáhli vozidla mimo vozovku.
 
V 17.22 hod provedla jednotka sboru dobrovolných hasičů z Polničky čištění vozovky v obci.
 
 
Při nehodě přišel o život řidič vozidla
 
V pátek v 02.51 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen náraz osobního vozidla do stromu u obce Tasov na Žďársku. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí. Řidiči vozidla už záchranáři pomoci nedokázali, na místě svým závažným poraněním podlehl. Silnice mezi Tasovem a Čikovem byla po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a následného vyšetřování uzavřena. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. V 06.10 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a vozidlo naloženo na odtah.
 
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
Tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
 
 

vytisknout  e-mailem