HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezdy hasičů na Jihlavsku od 07.00 hod čtvrtka 17. dubna 2014 do 07.00 hod pátku 18. dubna 2014

Hasiči na Jihlavsku zasahovali mimo jiné také u tragické dopravní nehody. 

 
Ve 12:07 hod vyjeli jihlavští profesionální hasiči k požáru odpadkového koše na Masarykově náměstí v Jihlavě. Požár se obešel beze škody a bez zranění.
 
Tragická dopravní nehoda uzavřela na několik hodin hlavní silniční tah
 
Ve 13.51 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla na komunikaci I/38 u Markvartic, na  Kasárenské křižovatce. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Telči společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Želetavy. I přes maximální úsilí záchranářů svým zraněním na místě podlehla spolujezdkyně z osobního vozidla. Další tři cestující a řidič utrpěli při čelním střetu různě vážná poranění. Jedna osoba byla do nemocnice převezena letecky, další tři převezli do nemocnic zdravotníci sanitními vozy. Řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění. Provoz na komunikaci byl uzavřen. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Po vyšetření dopravní nehody policisty naložili hasiči havarovaný osobní vůz na odtah a uklidili vozovku. V 19.27 hod byly následky dopravní nehody odstraněny. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.
 
V 19.17 hod vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina otevřít  dveře balkónu, na kterém malé dítě zavřelo nedopatřením matku,  v bytě na ulici Radovského v Telči.
 
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
Tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
 
 

vytisknout  e-mailem