Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezd expertů IOO k požáru garáže v Chocni a kuchyně mateřské školy v Kožichovicích

V pátek 22. 9. 2023 byla povolána skupina ZPP k požáru garáže o rozměru 10 x 4 m v Chocni, který byl ohlášen na tísňovou linku cca půl hodiny po půlnoci. 

Při tomto nočním požáru hasiči evakuovali šest lidí, z nichž jeden zraněný byl předán záchranné službě, a dva psy. Na místě události byly odebrány vzorky, které budou předmětem dalšího zkoumání. Příčina požáru je v šetření.

O tři dny později - 25. září, vyjeli naši odborníci k vyšetřování příčiny požáru kuchyně v budově mateřské školky v Kožichovicích na Třebíčsku. Nájemník bytu v budově požár v noci zaznamenal, pěnovým hasicím přístrojem uhasil a ráno požár nahlásil na tísňové lince HZS ČR.

Ohořela kuchyňská linka a byly zcela zničeny elektrické spotřebiče -  kávovar, topinkovač a rychlovarná konvice (vše nové a v záruce). Poškozena byla mikrovlnná trouba a chladnička.

Zničené el. spotřebiče byly odebrány jako vzorek k podrobnému laboratornímu zkoumání. Podezření je na technickou závadu na topinkovači. Nikdo nebyl při požáru naštěstí zraněn.


Vloženo: 26. 9. 2023 | Aktualizace: 26. 9. 2023 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

Výjezd_garáže v Chocni

Výjezd_garáže v Chocni 

Detailní náhled

Výjezd_Kožichovice

Výjezd_Kožichovice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem